Με παλαιότερες δηλώσεις του Δ.Γάκη, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εξαπολύει νέα σκληρή επίθεση εναντίον του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος, 26 Μαΐου 2016 -Ο μη Δωδεκανήσιος βουλευτής Δωδεκανήσου διαψεύδει ο ίδιος τον εαυτό του!

Μια υπενθύμιση των δηλώσεών του για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που σήμερα θα ήθελε να ξεχάσει

Ξεπερνά και αυτήν ακόμη την έννοια της θρασύτητας η επιμονή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη να μιλά για... νίκες, όταν έχει βάλει την υπογραφή του στο πιο καταστροφικό πακέτο μέτρων που η κυβέρνησή του επιφύλαξε στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Επιμελώς, στις υβριστικές ανακοινώσεις του, αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα που αποτέλεσε την προμετωπίδα του προεκλογικού αγώνα, του δικού του, αλλά και του κόμματός του. Το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε από την Ρόδο ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός.

Καμία αναφορά δεν τολμά να κάνει ο κ. Γάκης, αφού καμία μάχη δεν έδωσε. Την περίοδο που η τοπική κοινωνία και οι φορείς που την εκφράζουν, σύσσωμοι διαδήλωναν για να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, ο μη Δωδεκανήσιος βουλευτής Δωδεκανήσου ήταν απών. Βρισκόταν στην Κοζάνη και φωτογραφιζόταν για να εμπλουτίσει το προφίλ του στο... facebook!

Όσο κι αν προσπαθεί, το όνομά του ήδη έχει καταγραφεί στην πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Κι αυτό πια δεν αλλάζει, όσο κι αν επιτίθεται εναντίον εκείνων που σήμερα επισημαίνουν τα ψεύδη και τις ανακολουθίες του.

Δυστυχώς για τον κ. Γάκη, τον εκθέτουν οι ίδιες οι δηλώσεις του, την εποχή που από την θέση του βουλευτή της αντιπολίτευσης είχε την πολυτέλεια της τσάμπα μαγκιάς.

Θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε ορισμένες ενδεικτικές δηλώσεις του κ. Γάκη για το επίμαχο θέμα, για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο χυδαίος εμπαιγμός, η προσβολή και η υποτίμηση της νοημοσύνης των παραγωγικών τάξεων και συνολικά της τοπικής κοινωνίας, από εκείνους που την πρόδωσαν ανενδοίαστα και χωρίς αιδώ.

3/12/2014 - Σε κοινή δήλωση για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στη νησιωτική χώρα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Το παιχνίδι μεταξύ τρόικας-κυβέρνησης μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες στη νησιωτική χώρα. Μετά την «e-mail» πρόταση για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα θα δώσει ένα ακόμα δυνατό χτύπημα στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή στο Αιγαίο. Για πολλοστή φορά η συγκυβέρνηση της συμμόρφωσης και της υποταγής κάνει πίσω ολοταχώς στην πεπατημένη οδό της αποδοχής κάθε νέας εντολής της τρόικας. Οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν νέα μέτρα, οι νησιώτες δεν αντέχουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Δεν θα γίνει αποδεκτός κανένας συμβιβασμός πού να υπονομεύει τη νησιωτική Ελλάδα. Καμιά υπαναχώρηση που να οδηγεί το Νότιο Αιγαίο σε περαιτέρω απομόνωση. Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή στο όνομα της «διαπραγμάτευσης» που να δυσχεραίνει τον τουρισμό και τη νησιωτική μας οικονομία. Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για να είναι αποτελεσματικές απαιτούν την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που είναι ευθύνη όλων μας. Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας. Και τώρα, είναι η ώρα να τις αναλάβουμε.»

5/12/2014 - Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρει:

«Όμως, κύριοι Υπουργοί και κύριοι Βουλευτές της Συμπολίτευσης, μην κλείνετε τα μάτια στα προβλήματα της κοινωνίας, κυρίως αυτά των λιγότερο ευνοημένων περιοχών όπως είναι οι νησιωτικές. Οι κοινωνίες δεν αντέχουν νέα μέτρα. Οι νησιώτες δεν αντέχουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Κανένας συμβιβασμός που να υπονομεύει τη νησιωτική οικονομία! Καμία αλλαγή στο όνομα της δήθεν διαπραγμάτευσης σε έκτακτα μέτρα που δυσχεραίνουν την τουριστική ανάπτυξη και τη νησιωτική οικονομία! Όσον αφορά το ΦΠΑ: Η αύξησή του στις τουριστικές υπηρεσίες και η πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών που ισχύουν στα νησιά, αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για την προοπτική και το αναπτυξιακό μέλλον της νησιωτικής χώρας. Εξασθενεί την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας στους ξενοδοχοϋπάλληλους και θα ενισχύσει την εργασία των περίφημων σπουδαστών του εξωτερικού. Το κόστος που θα προκαλέσουν οι αποφάσεις σας, θα μετακυλήσει στα συνήθη υποζύγια, στους εργαζόμενους, με μείωση των αποδοχών τους κι εντατικοποίηση των εργασιακών συνθηκών. Όλα αυτά θα προκαλέσουν χιονοστιβάδα αρνητικών αποτελεσμάτων που θα επηρεάσουν όλη την αγορά, με όλους τους πολύτιμους πόρους που θα της αποστερήσουν. Κύριοι συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε λύσεις διεξόδου και προοπτικές πέρα από τα μνημόνια, πέρα από τον νεοφιλελευθερισμό. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Κι αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής».

20/1/2015 – Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Γάκης αναφέρει:

«Το ίδιο σημαντικές και οι «κόκκινες γραμμές» μας στις υποδομές – τα αναπτυξιακά μας εργαλεία. Το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των μεταφορικών υποδομών – περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια - του αιγιαλού και των παραλιών, είναι υποχρέωση μας. Όπως και η άσκηση συνετούς φορολογικής πολιτικής. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά»

5/9 2014 - Ο Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός οργάνου διαχείρισης κρίσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε την πρόθεση της περιφερειακής Αρχής για την δημιουργία οργάνου διαχείρισης κρίσεων στον τομέα του τουρισμού. Θεωρούμε όμως ότι η ιδέα πρέπει να πάρει ευρύτερες διαστάσεις και να μη αφορά μόνο στον τουρισμό. Η πρόταση μας αναφέρεται στη συγκρότηση μια μόνιμης επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων σε όλους τους τομείς και παράλληλα στον σχεδιασμό των βασικών κατευθύνσεων που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Αυτή την πρόταση την καταθέσαμε και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία στον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Πάππου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πιθανολογούμενη κατάργηση των διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας»

31/3/2015 – Παραμονή της έκτακτης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που έγινε στην Αθήνα, με συμμετοχή Δημάρχων και άλλων φορέων με θέμα την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο, ο κ. Γάκης μαζί με τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές του Νοτίου Αιγαίου, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Είναι σαφές ότι όλοι μας είμαστε αντίθετοι με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, ωστόσο για τέτοια σοβαρά ζητήματα καλό είναι να λαμβάνεται υπόψη η θέση της υπεύθυνης κυβέρνησης, από την οποία προκύπτει ότι δεν τίθεται παρόμοιο ζήτημα. Κατόπιν αυτού θεωρούμε τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα άνευ αντικειμένου».

1/4/2015 – Την ίδια μέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αθήνα, ο Δημήτρης Γάκης γράφει στο facebook:

«Για ΦΠΑ νησιών δεν βλέπω τίποτα. Η παράσταση σήμερα δόθηκε, τα γραμμάτια εξοφλούνται», ενώ με δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΠΑΛΜΟΣ ισχυριζόταν ότι «δεν τίθεται θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ» και ότι ακόμα και αν το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έρθει στη βουλή, θα προκαλέσει ο ίδιος ονομαστική ψηφοφορία. Όπως τόνισε, ο ίδιος δεν θα ψηφίσει τέτοιο νόμο, αλλά ούτε και αποσπασματική αύξηση του ΦΠΑ σε μερικά νησιά.

17/5/2015 – Μετά την σύσκεψη φορέων που συνεκλήθη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο κ. Γάκης δήλωνε:

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τη μεταβολή των συντελεστών ΦΠΑ εκείνο που απαιτείται σήμερα είναι να διαφυλάξουμε τις δυνατότητες τις αναπτυξιακές που έτσι και αλλιώς η περιοχή μας διαθέτει αλλά ταυτόχρονα να τις ενισχύσουμε μέσα σε αυτό το κλίμα που δήλωσα πριν. Δεν θα βάλουμε σε δοκιμασία άλλο τον Ελληνικό λαό, θα γίνει μία ισομερής κατανομή των βαρών που οι δανειστές μας επιβάλλουν, εμείς θα αντισταθούμε σαν κυβέρνηση το είπε και ο πρόεδρός μας, στη συνέλευση του economist για αυτό είμαστε και εδώ για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με τους φορείς ώστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας να τα υπερασπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην τα αφήσουμε να χαθούν μέσα σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας που μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται».

3/7/2015 – Το αποκορύφωμα! Συνέντευξη Τύπου του κ. Γάκη, μετά το δημοψήφισμα “παρωδία”. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται εναντίον εκείνων που υποστήριξαν το “ΝΑΙ”

«Σήμερα, ήταν μία αποφράδα ημέρα για τη Δωδεκάνησο, για τα νησιά του Αιγαίου. Θεσμοί οι οποίοι βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, σκελετοί που βγήκαν από τις ντουλάπες, εμφανίζονται να προτείνουν στον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ναι”, παραπλανώντας τον από το πραγματικό δίλημμα που είναι τα μέτρα λιτότητας που θέλει να επιβάλει η Ε.Ε. και οι θεσμοί, αποπροσανατολίζοντας από το ερώτημα, ξεπουλάμε σήμερα, με βούλα και σφραγίδα, τα μεγάλα τοπικά μας αιτήματα μεταξύ των οποίων είναι και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Καταγράφεται στην ιστορία σαν μία μαύρη σελίδα».

ΥΓ: Τι ειρωνεία αλήθεια! Λίγες μόνο μέρες μετά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το 'ΟΧΙ” σε ένα απόλυτα ταπεινωτικό “ΝΑΙ σε όλα”. Λίγες μέρες μετά το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ των νησιών μας ήταν παρελθόν. Αυτό που δεν τόλμησε να αγγίξει καμία προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση, το ξεπούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό. Αυτή ήταν μια πραγματικά αποφράδα μέρα για τα νησιά μας. Όσο κι αν ο κ. Γάκης επιτίθεται κατά των παραγωγικών δυνάμεων αυτού του τόπου, η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει... Στην ιστορία αυτού του τόπου οφείλει να απολογηθεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...