Μεγάλη αντιπροσωπεία φοιτητών απο τους φοιτητικούς συλλόγους της Ρόδου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την χώρα, μαζί με μαθητές και εργαζόμενους,«βούλιαξαν» την Αθήνα, συμμετέχοντας μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και στέλνοντας μήνυμα ότι το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «Δεν θα περάσει»! Μεγάλη αντιπροσωπεία φοιτητών απο τους φοιτητικούς συλλόγους της Ρόδου έδωσε το “παρόν” στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, κάνοντας πράξη τις αγωνιστικές μας  αποφάσεις! Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 8-3-2024 τα δύο κτήρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου τελούσαν υπό κατάληψη με απόφαση των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων!Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι:

Γιατί δεν μας πτόησαν τα 450 χιλιόμετρα και οι δεκάδες ώρες στο καράβι!

Γιατί αποδείξαμε ότι όταν είμαστε οργανωμένοι και αποφασισμένοι, όταν τα αιτήματα μας είναι δίκαια, μπορούμε να τα καταφέρονουμε!

Γιατί είμαστε σήμερα περισσότεροι αυτοί που έχουμε μάθει να συζητάμε και να αποφασίζουμε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά, γιατί δεν θα μας χαριστεί τίποτα!

Γιατί γίναμε “ένα” με τους δεκάδες χιλιάδες συμφοιτητές μας από όλη τη χώρα, που ενώ μπορεί να μας χωρίζει μεγάλη απόσταση μας ενώνουν οι κοινές μας ανησυχίες, τα όνειρα και οι δικεκδικήσεις μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Η κυβέρνηση μέσα στη βουλή φάνηκε ότι έχει τους δικούς της συμμάχους: τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και διάλυσαν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, τους κολλεγιάρχες που τρίβουν τα χέρια τους, τον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων -ο οποίος είναι και ο μόνος φορέας που υπερασπήστηκε το νομοσχέδιο-έκτρωμα-.

Εμείς μέσα από τον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε, είδαμε πιο καθαρά ποιοί είναι οι δικοί μας σύμμαχοι: είναι οι μαθητές που φωνάξαμε μαζί στους δρόμους. Είναι τα σωματεία και οι φορείς των εργαζομένων, των δασκάλων, των μελών ΔΕΠ κ.α. Ήταν συγκινητική η στήριξη -και οικονομικά- πολλών φορέων για να εξασφαλίσουμε τη μετακίνηση μας για τη μεγάλη συγκέντρωση, στήριξη που μας γέμισε δύναμη και ελπίδα.   

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε και απορρίφθηκε στους δρόμους του αγώνα! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, δίνουμε ραντεβού στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες μας για νέες Γενικές Συνελεύσεις, για να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, τον μεγάλο και τον δίκαιο αγώνα για να μην περάσει η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας, για να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο στις ανάγκες μας, δηλαδή πραγματικά δωρεάν, πραγματικά δημόσιο, κόντρα σε αυτό που φτιάχνει η Κυβέρνηση!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...