ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Τεράστια τα προβλήματα της Υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-6 Μαρτίου 2017 -ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Τεράστια τα προβλήματα της Υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου»

Την τραγική υποστελέχωση των δομών της δημόσιας υγείας στη Νότια Ρόδο αναδεικνύει στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου υπηρετεί μόνο ένας γιατρός ενώ προβλέπονται δύο (2) θέσεις ειδικευμένων ιατρών Γενικής Ιατρικής και μια (1) θέση Παιδιάτρου, καθώς δύο (2) νοσηλευτών και προσωπικού καθαριότητας. Παράλληλα, έχουν αποχωρήσει όλοι οι αγροτικοί γιατροί που υπηρετούσαν στις δομές υγείας της Νότιας Ρόδου λόγω λήξης της θητείας τους, με συνέπεια σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, να υπηρετεί μόλις ένας (1) αγροτικός ιατρός, του οποίου η θητεία τελειώνει τις επόμενες ημέρες, ενώ τα αγροτικά ιατρεία στην Κατταβιά και την Απολακκιά είναι χωρίς γιατρούς αυτή τη στιγμή. Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας: «ουσιαστικά υπάρχει ένας μόνο γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής, αυτός που υπηρετεί στο Γεννάδι». Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά: α) Την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου. β) Την κάλυψη των θέσεων αγροτικών γιατρών στα αγροτικά ιατρεία της Καταβιάς και της Απολακκιάς. γ) Τη διερεύνηση της δυνατότητας επαναλειτουργίας του αγροτικού ιατρείου στην κοινότητα Ασκληπειού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017 Αρ.Πρ.: 3889/3.3.2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών και των αναγκών της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου»

Κύριε Υπουργέ,

Η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή με αποτέλεσμα οι ανάγκες των δομών δημόσιας υγείας να είναι αυξημένες, οι οποίες, μάλιστα, πολλαπλασιάζονται κατά την τουριστική περίοδο. Αυτή τη στιγμή, η περιοχή της Νότιας Ρόδου αντιμετωπίζει ακραίες καταστάσεις υποστελέχωσης στις δομές δημόσιας υγείας. Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου υπηρετεί μόνο ένας γιατρός ενώ προβλέπονται δύο (2) θέσεις ειδικευμένων ιατρών Γενικής Ιατρικής και μια (1) θέση Παιδιάτρου, καθώς δύο (2) νοσηλευτών και προσωπικού καθαριότητας. Είναι φύσει αδύνατον ένας γιατρός να είναι σε θέση να καλύψει μιας μεγάλης, γεωγραφικά, περιοχής. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι έχουν αποχωρήσει όλοι οι αγροτικοί γιατροί που υπηρετούσαν στις δομές υγείας της Νότιας Ρόδου, λόγω λήξης της θητείας τους, με συνέπεια σήμερα στην ευρύτερη περιοχή, πέραν του ενός γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου, να υπηρετεί μόλις ένας (1) αγροτικός ιατρός, του οποίου η θητεία τελειώνει τις επόμενες ημέρες. Τα αγροτικά ιατρεία στην Κατταβιά και την Απολακκιά είναι χωρίς γιατρούς αυτή τη στιγμή. Ουσιαστικά, υπάρχει ένας μόνο γιατρός που καλύπτει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής και απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση των δομών υγείας από την Πολιτεία.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται άμεσα να ενισχύσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου. 2. Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις αγροτικών γιατρών στα αγροτικά ιατρεία της Καταβιάς και της Απολακκιάς. 3. Εάν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να επανεξετάσει την επαναλειτουργία του αγροτικού ιατρείου στην κοινότητα Ασκληπειού.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...