ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί ‘’θεατρικές περιοδείες’’ για να πείσει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν την επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-5 Σεπτεμβρίου 2017 -ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί ‘’θεατρικές περιοδείες’’ για να πείσει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν την επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας» -«Την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις, τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στον τουρισμό με την αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας το θέμα που ανέκυψε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ΣτΕ προχώρησε στην έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχουν εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας και οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων, ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Περιφερειάρχης, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, θέτουν εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί «θεατρικές περιοδείες» σε επιχειρήσεις για να πείσει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων. Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κόνσολας αναφέρει: «Οφείλει να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός στο ζήτημα που έχει ανακύψει. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν το ίδιο το Κράτος δεν σέβεται την υπογραφή του, όταν υπάρχουν δυνάμεις και μηχανισμοί που αντιμετωπίζουν εχθρικά τις επενδύσεις; Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που κατά τα άλλα επιθυμεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα, ανακάλυψε δάσος για να εμποδίσει την επένδυση στο Ελληνικό, κήρυξε μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή ως αρχαιολογικό χώρο για να μπλοκάρει την επένδυση στο γκολφ Αφάντου και τώρα επιστρατεύει τα στελέχη της στην αυτοδιοίκηση για να βάλει εμπόδια στην αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Τα δημόσια έσοδα που χάνονται, δεν τους απασχολούν. Θα επιβάλλουν και πάλι νέους φόρους για να αντισταθμίσουν τις απώλειες».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2017 Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Την ώρα που η χώρα αναζητά επενδύσεις, τίθενται εμπόδια στην υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στον τουρισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα»

Κύριε Υπουργέ,

Σε μία συγκυρία που η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, υπάρχουν μηχανισμοί που συστηματικά θέτουν εμπόδια στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Πρόσφατο παράδειγμα, η αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, με το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη (αμφότεροι προσκείμενοι στην κυβέρνηση) να επιχειρούν να εμποδίσουν την υλοποίηση μιας επένδυσης, που θα αναβαθμίσει τον τουρισμό μας και θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή. Η επένδυση αφορά σε υποδομές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με εξοχικές κατοικίες και μαρίνα. Έχει τις προδιαγραφές για να προσελκύσει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, που είναι το μεγάλο ζητούμενο για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα αλλά και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. Πέρα από την υπογραφή της σύμβασης, έχει ήδη εγκριθεί από το ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του ακινήτου και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν, τόσο η πολεοδομική μελέτη και η χωροθέτηση της μαρίνας, όσο και οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα αφαλάτωσης από την οποία θα καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης των εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή της Κέρκυρας, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την υλοποίηση των έργων και τη σχεδιαζόμενη επένδυση. Με βάση τη σύμβαση, το αντίτιμο της παραχώρησης ανήλθε σε 23 εκ. ευρώ, ενώ η εταιρεία που πλειοδότησε θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 75 εκ. ευρώ και τα ⅔ του ακινήτου θα παραμείνουν προσβάσιμα στο κοινό.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η χώρα όταν τοπικοί παράγοντες, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση της επένδυσης στην Κασσιόπη, τη στιγμή που έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...