ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σχέδιο για την απορρόφηση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις άλλες συστημικές τράπεζες»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 28 Ιουλίου 2017 -ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σχέδιο για την απορρόφηση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις άλλες συστημικές τράπεζες»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει απορρόφηση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις άλλες συστημικές τράπεζες, στο πρότυπο των απορροφήσεων που έγιναν για τους εργαζόμενους στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, αλλά και στις τράπεζες που συγχωνεύθηκαν. Ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας, στους οποίους έθεσε το ζήτημα που έχει ανακύψει. Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και Ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να υιοθετεί ή να αδιαφορεί απέναντι σε πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας. Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι μόλις 20 εργαζόμενοι έχουν απορροφηθεί από την Alpha Bank, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 15% του συνόλου των εργαζομένων. Ήδη έχουν απολυθεί ήδη 65 εργαζόμενοι, ενώ 35 υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο της εκκαθάρισης με αβέβαιο, όμως, το μέλλον τους, αφού το επόμενο διάστημα έχουν προαναγγελθεί νέες απολύσεις. Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει: «Ό, τι έγινε για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών πρέπει να ισχύσει και για τους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να διαμορφώσει ένα σχέδιο απορρόφησης των εργαζομένων από τις άλλες συστημικές τράπεζες γιατί ο χρόνος πιέζει».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017 Αρ.Πρ.: 7649/27-7-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Οικονομικών Κύριο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Άνιση αντιμετώπιση εις βάρος των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου»

Κύριοι Υπουργοί,

Η ισονομία ανήκει στα δομικά χαρακτηριστικά μιας συντεταγμένης Πολιτείας που δεν μπορεί να υιοθετεί ή να αδιαφορεί απέναντι σε πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες ανισότητας. Όπως, ίσως, γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες που έκλεισαν, απορροφήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες. Η εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα είναι οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Από αυτούς, έχουν απολυθεί ήδη 65 εργαζόμενοι, ενώ 35 υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο της εκκαθάρισης με αβέβαιο, όμως, το μέλλον τους αφού το επόμενο διάστημα έχουν προαναγγελθεί νέες απολύσεις. Υπάρχουν μόνο 20 εργαζόμενοι που έχουν απορροφηθεί από την Alpha Bank, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 15% του συνόλου των εργαζομένων. Είναι σαφές ότι στο ζήτημα των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, υπάρχει μια άνιση αντιμετώπιση σε σχέση με τους εργαζόμενους των άλλων συνεταιριστικών τραπεζών που τέθηκαν υπό εκκαθάριση. Είναι άγνωστο αν υπάρχει σχέδιο για την σταδιακή τους απορρόφηση σε συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να μην ενταθούν τα κοινωνικά προβλήματα που ήδη έχει δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει για την απορρόφηση των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου από τις άλλες συστημικές τράπεζες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...