ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας Ρόδου που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

20 Μαρτίου 2024

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  «Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας Ρόδου που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές»

 

Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε μια συνάντηση εργασίας με θετικές εξελίξεις για τους πυρόπληκτους αγρότες της Νότιας Ρόδου.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να χορηγηθούν από τον ΕΛΓΑ οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες της Νότιας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των στοιχείων που είχαν γίνει, αρχικά από τον ΕΛΓΑ, το συνολικό κόστος των καλυπτόμενων από τον ΕΛΓΑ ζημιών φτάνει τα 2.500.000 ευρώ.

50.000 δένδρα & 2.000 δενδρώδεις καλλιέργειες είχαν υποστεί ζημιές, ενώ είχαν υποβληθεί 25 δηλώσεις από ασφαλισμένους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για απώλειες περίπου 1.500 αιγοπροβάτων και περίπου 600 μελισσοσμηνών με πλαισοκυψέλες.

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβασή του, ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας  Ρόδου που υπέστησαν  ζημιές από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, είχε θέσει ζήτημα για την καταβολή αποζημιώσεων για τον πάγιο εξοπλισμό των αγροτών και τα αποθηκευμένα προϊόντα, με δεδομένο ότι πρόκειται για ζήτημα κομβικής σημασίας αφού ο πάγιος εξοπλισμός συνδέεται με τη δυνατότητα τους να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...