ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 16 Οκτωβρίου 2017 -ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία στηλιτεύει την πρακτική των μετακινήσεων και αποσπάσεων γιατρών από μία νησιωτική περιοχή στην άλλη, κατέθεσε ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι με την απόσπαση και τη μετακίνηση των γιατρών, ουσιαστικά, μετακινείται και δεν επιλύεται το πρόβλημα. Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Κόνσολα είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, του οποίου ο γιατρός μετακινήθηκε στην Τήλο για να καλύψει τις εκεί ανάγκες. Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2017 Αρ.Πρ.: 418 16/10/17

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Κύριε Υπουργέ,

Η πρακτική που ακολουθεί η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να καλύπτει τα κενά σε δομές δημόσιας υγείας μετακινώντας γιατρούς από άλλες νησιωτικές περιοχές, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν δημιουργούνται νέα προβλήματα στις περιοχές από τις οποίες μετακινούνται οι γιατροί. Πρόσφατο παράδειγμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής στη Ρόδο και στο Περιφερειακό Ιατρείο με το γιατρό που υπηρετούσε εκεί να μετακινείται στην Τήλο για να καλύψει τις εκεί ανάγκες. Η απουσία του γιατρού δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αφού το Περιφερειακό Ιατρείο δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι στην περιοχή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από το Περιφερειακό Ιατρείο που αποτελεί την εγγύτερη δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και όχι απλώς να μετακινεί το πρόβλημα, μετακινώντας και τους γιατρούς από τη μία νησιωτική περιοχή στην άλλη.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...