ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η επανεκτίμηση, από την αρχή, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

20 Μαρτίου 2024

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η επανεκτίμηση, από την αρχή, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο»

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εδώ και τρία χρόνια, ήταν ο μόνος που είχε αναδείξει την ανάγκη αποκατάστασης των αδικιών και των στρεβλώσεων που είχε δημιουργήσει το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κάρπαθο.

Το πρώτο βήμα έγινε με διάταξη που ήρθε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλουν ενστάσεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή τους.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τη μεθοδολογία, αλλά και τα κριτήρια που εφάρμοσαν οι εκτιμητές για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών στην Κάρπαθο, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτή την ένσταση για την Κάρπαθο και πλέον θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για την επανεκτίμηση των τιμών ζώνης για τα ακίνητα στο νησί.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...