Μαγειρεύοντας με την " ΒΕΦΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ " στο Κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ ", Της Πίτσας Χατζή

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Τετάρτη 26 Ιουλίου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ " ,λίγες ημέρες πριν κλείσει το κέντρο για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου . Απο το πρωΐ εως αργα το μεσημέρι ειχαν στην παρέα τους την αγαπημένη σε όλους μας Βέφα Αλεξιάδου ,την Εθνική μας μαγείρισσα οπως συνηθίζεται πλέον να την αποκαλούν πανελλαδικά ,για να ετοιμάσουν μαζί μια νόστιμη συνταγή!

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σταυρούλα Κάπουλα ειχε συνεννοηθεί για το μενού απο την προηγούμενη ημέρα με την Βέφα Αλεξιάδου και ολα τα υλικά ,φρέσκα και λαχταριστά ηταν έτοιμα στους ολοκάθαρους πάγκους έτοιμα να χρησιμοποιηθούν!

Το μενού ηταν " Κοτόπουλο γκιουβέτσι στο φούρνο ala Vefa"

Ενα πεντανόστιμο φαγάκι ,που είχαμε την χαρά να το δοκιμάσουμε μαγειρεμένο απο τα χεράκια της Βέφας και απο την βοηθό της .. την κ.Σταυρούλα !

Μας εΐπε και 2-3 μυστικά γι αυτό το εύκολο αλλά πάντα με την δική της τεχνική φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι δημιούργημα και απογείωσε την εικόνα και την γεύση του φαγητού με ωραίες ντοματούλες κομμένες ροδέλες που τοποθέτησε απο πάνω , 10' λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο μαζί με τριμμένο τυράκι ! Πραγματικά ολα ηταν υπέροχα ,η ατμόσφαιρα χαρούμενη και φιλική και φυσικά ολα τα παιδιά ενθουσιασμένα και χαρούμενα ειχαν περικυκλώσει την Βέφα ,την χάϊδευαν ,την φιλούσαν και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες μαζί της!

Στη συνέχεια οπως συνηθίζεται η πρόεδρος του Κέντρου προσέφερε κάποια αναμνηστικά στην Βέφα Αλεξιάδου και η ίδια η Βέφα χάρισε με αφιέρωση στην πρόεδρο και τους ωφελούμενους ,το βιβλίο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ "

Τέλος προσφέρθηκαν ατομικά παγωτά σε ολους τους παρευρισκόμενους απο την κ.Κ.Καστρουνή η οποία βρισκόταν στον χώρο και οπως μας δήλωσε ηταν και η διοργανώτρια της εκδήλωσης ως εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας λέσχης "Centennial Sivithos Rhodes Lions Branch" που εχει έδρα της το χωριό Ψίνθος !

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε ολους του Κέντρου ΕΛΠΙΔΑ και πάντα να εχουν πολλές και ωραίες δραστηριότητες .

Οσο για την γλυκειά μας Βέφα ενα μεγάλο ευχαριστώ που πάντα τιμά τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την παρουσία της ,μας επισκέπτεται πολύ συχνά οταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της ,αν και είναι πολλές , αλλά παρόλαυτα η ίδια με αυτόν τον τρόπο τιμά την πρόσφατη ,πριν μερικούς μήνες ,τιμητική της διάκριση απο τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο προσωπικά για την προσφορά της στην διάδοση της Ελληνικής Κουζίνας στα πέρατα της οικουμένης καθώς επίσης για την ιδιαίτερη σχέση -αγάπης που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια με την Ρόδο μας!

Να αναφέρουμε οτι η κ.Βέφα Αλεξιάδου αναχωρεί το Σάββατο απο Ρόδο για την όμορφη Σύμη οπου θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων οπου θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύμης την Κυριακή 30 Ιουλίου !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...