Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018 - 2019

Δελτίο Τύπου-Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018 - 2019 -Στον αγιασμό των σχολικών μονάδων Πειραματικό (Ακαδημία), Καπνοβιομηχανία, Καζούλειο, Βενετόκλειο, στην πόλη της Ρόδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2018 - 2019, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η νέα σχολική χρονιά 2018 - 2019 ξεκινά. Είναι η νέα αφετηρία στην προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσης από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Στην προσπάθειά τους για κατάκτηση τής μόρφωσης και καλύτερη ζωή, έχουν συμπαραστάτες το οικογενειακό τους περιβάλλον και τους εκπαιδευτικούς, που -πολλές φορές- κάτω από δύσκολες συνθήκες προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στηρίζοντας τη μαθητιώσα νεολαία μας.

Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού που σημαίνει την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, μας προσκαλεί όλους σε συνεργασία και κυρίως: Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Στην Ελλάδα, που ξεπήδησε η πρώτη αχτίδα των γραμμάτων και του πολιτισμού, επιβάλλεται να δουλέψουμε σκληρά και με συνέπεια, να βάλουμε υψηλούς στόχους και να έχουμε ισχυρή παιδεία που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Όλα είναι θέμα παιδείας… Η ισχυρή παιδεία είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση και στην προσπάθεια ισοπέδωσης των αρχών και των αξιών της κοινωνίας μας. Ο μορφωμένος λαός έχει δικαίωμα και μπορεί να έχει ένα καλύτερο παρόν και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Η γνώση είναι δύναμη για καλύτερη ζωή σε όλους τους ανθρώπους.

Εύχομαι από βάθη καρδιάς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και θετικά αποτελέσματα για τη νεολαία μας. Ιδιαίτερες ευχές στους μαθητές της ακριτικής μας Δωδεκανήσου και στους μαθητές της πρώτης τάξης Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο σχολικό περιβάλλον.»

Ο κ. Χ. Κόκκινος παρέστη σήμερα στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων Πειραματικό (Ακαδημία), Καπνοβιομηχανία, Καζούλειο, Βενετόκλειο, στην πόλη της Ρόδου, όπου είχε τη δυνατότητα να ευχηθεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

-------------------- Τέλος Δελτίου Τύπου -----------------------------

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...