Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΑ προς Τουρκία: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ηρωική θυσία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή στο μνημείο που βρίσκεται στην Κάρπαθο.

Ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδερφός του αδικοχαμένου σμηναγού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε στην Τουρκία και στον Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε «Σουλτάνο», και τόνισε πως η τελετή είναι όχι μόνο για τον αδελφό του αλλά και για όσους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος ανέφερε ότι «όσο θα υπάρχουν Ηλιάκηδες θα υπάρχει Ελλάδα».

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, απευθυνόμενος στην Τουρκία είπε: «Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που θα επιχειρείτε να επιβάλλεται παράνομες επιδιώξεις».

Ο σμηναγός Ηλιάκης σκοτώθηκε έπειτα από εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά στις 23 Μαΐου του 2006 και το αεροσκάφος του κατέπεσε έξω από την Κάρπαθο.

Τη μνήμη του σμηναγού προσπάθησε να αμαυρώσει ομάδα από την Χρυσή Αυγή γιουχάροντας τους βουλευτές που κατέθεσαν στεφάνι. Ο αδελφός του Ηλιάκη παρενέβη ζητώντας τους να φύγουν από τον χώρο.

Πηγή: Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΑ προς Τουρκία: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/269592/minyma-arhigoy-gea-pros-toyrkia-tha-mas-vriskete-mprosta-sas-kathe-fora#ixzz4A9ip2xtf

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...