Λάμπει δια της απουσίας του το κεντρικό κράτος - οι ενεργοί πολίτες και η Αυτοδιοίκηση το υποκαθιστούν!!!

Ρόδος, 18/9/2017 -Δελτίο Τύπου -Λάμπει δια της απουσίας του το κεντρικό κράτος - οι ενεργοί πολίτες και η Αυτοδιοίκηση το υποκαθιστούν!!!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος κοντά στους ενεργούς πολίτες που μεταλαμπαδεύουν τα ήθη και έθιμά μας, την πολιτιστική μας παράδοση και παρουσιάζουν την ιστορική αλήθεια. Στη Ρόδο, σε εκδηλώσεις τιμής και αναγνώρισης των ανθρώπων της καθημερινής προσπάθειας και μόχθου και των διακριθέντων μαθητών - πρότυπα για την κοινωνία μας

Στα πλαίσια των περιοδειών του και των επαφών του με τους πολίτες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη και συμμετείχε στη Ρόδο σε εκδηλώσεις τιμής και αναγνώρισης των ανθρώπων της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου και των διακριθέντων μαθητών - πρότυπα για την κοινωνία μας. Είχε την τιμή να συνεργαστεί με ενεργούς πολίτες που μεταλαμπαδεύουν τα ήθη και έθιμά μας, την πολιτιστική παράδοση και παρουσιάζουν την ιστορική αλήθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κεντρικό κράτος (υπουργεία κ.λπ.) λάμπει δια της απουσίας του και εναπόκειται στην καλή θέληση και στη φιλοτιμία των κατοίκων των νησιών μας να πραγματοποιήσουν ενέργειες και να το υποκαταστήσουν.

Συγκεκριμένα:

*

Κατά την παρουσία του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, (σχολικό κτίριο που υλοποιήθηκε επί θητείας του στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Π.Ν.Αι. με πόρους του Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου 2000 - 2009) συμμετείχε στη βράβευση της επί 20 χρόνια υπεύθυνης καθαρισμού του σχολείου κ. Κακιάλου Αναστασίας που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Ο κ. Χ. Κόκκινος τη συνεχάρη για την προσφορά της, αλλά συγχαρητήρια έδωσε και στην κ. Κατερίνα Σοκορέλου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών για τη θετική τους πρωτοβουλία. *

Κατά τη διάρκεια του 11ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παστίδας που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ», συμμετείχε στη βράβευση των αριστευσάντων μαθητών και των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Το ίδιο έπραξε και σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινότητα Δαματριάς κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

*

Ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη τους μαθητές για τις διακρίσεις τους και επισήμανε ότι αποτελούν τα πρότυπα και το θετικό παράδειγμα στην κοινωνία μας, που αναζητά την έξοδο από την κρίση. Οι θετικές περιπτώσεις που προβάλλονται αξίζουν συγχαρητηρίων και να βρουν συνεχιστές των καλών πρακτικών τους.

Συμμετείχε στην εκδήλωση της Α’ Μ.Α.Κ. με θέμα: «Ο Ιερός Λόχος και η συμβολή του στην εδραίωση της ελληνικής παρουσίας στα Δωδεκάνησα», στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Δαματριά και στις Καλυθιές, για τον Άγιο Νικήτα στις Φάνες (παρουσία του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αλκιβιάδη Στεφανή), στην εκδήλωση του ΑΗΕPA HJ - 33 Ρόδου με θέμα: «Γεωστρατηγική αστάθεια στα Ανατολικά Βαλκάνια», στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στα Εγκαίνια 2ης Έκθεσης Δωδεκανήσιων Αρχιτεκτόνων, στην εκδήλωση για τα 10 Χρόνια Λειτουργίας του μνημείου των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας και στα εγκαίνια της Έκθεσης Πολιτικής Γελοιογραφίας και σε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις (Ρόδο, Ιαλυσό, Σορωνή, Πλατάνια, Πεύκους).

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...