Καταχειροκροτήθηκε η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου στην Κάρπαθο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: "Καταχειροκροτήθηκε η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου στην Κάρπαθο! "Είναι δύσκολο να πούμε καληνύχτα απόψε…» Με τα λόγια αυτά ο μαέστρος της Πειραματικής Χορωδίας Ρόδου κ. Γιώργος Σακελλαρίδης απέδωσε με τον σαφέστερο τρόπο το κλίμα της χθεσινής εκδήλωσης(20-07) που διοργάνωσε ο ΚΟΠΑΠ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο: Ουδείς επιθυμούσε να λάβει τέλος το δίωρο μουσικό ταξίδι στο έντεχνο ελληνικό τραγούδi. Ένα ταξίδι από την Πειραματική Χορωδία Ρόδου με την σύμπραξη της Δημοτικής Χορωδίας Καρπάθου, που καταχειροκροτήθηκε και κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις. Ο Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ κ. Γιώργος Βασιλαράκης με έμμετρο λόγο καλωσόρισε την Πειραματική Χορωδία Ρόδου και ιδιαίτερα τον κ. Σακελλαρίδη με τον οποίο τον συνδέει μακρόχρονη προσωπική και επαγγελματική φιλία.

« Της μουσικής αφρόκρεμα άνθρωποι της Προόδου/ είναι της Πειραματικής της Χορωδίας Ρόδου.

Φίλοι η Χορωδία σας έχει ένα στολίδι/ Λέω για τον μαέστρο σας για το Σακελλαρίδη.

Από την παρουσία σας έχουν πολλά να μάθου /Δύο χορωδίες σήμερα της Ρόδου της Καρπάθου.

Η Χορωδία του νησιού είναι το καύχημά μας/Και άλλοι ας το μιμηθούν με το παράδειγμα μας.

Τώρα αφήνω τη σειρά τα όργανα να πιάσουν /Δύο χορωδίες σήμερα να ακούσουν, να θαυμάσουν»

Η Δημοτική Χορωδία Καρπάθου υπό την διεύθυνση της κας Μοσχούλας Βαρδαούλη έδωσε το μουσικό έναυσμα για να ακολουθήσει η Πειραματική Χορωδία Ρόδου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της κ. Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης συνεπήρε άπαντες με τις κινήσεις και τις μουσικές υποδείξεις του , ενδεικτικές της μουσικής έκφρασης και των ποιοτικών του στοιχείων, καθοδηγώντας τα μέλη της Χορωδίας του αλλά και τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Καρπάθου- αφού στο τέλος τραγούδησαν και οι δύο χορωδίες μαζί, γνωστά αγαπημένα έντεχνα τραγούδια . Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Σακελλαρίδης είναι διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής. Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίδαξε για περισσότερα από 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (τμήματα Νηπιαγωγών-Δασκάλων). Είναι ιδρυτής και διευθυντής της Παιδικής και της Πειραματικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, καθώς και εμπνευστής και λειτουργός του κοινωνικού-παιδαγωγικού προγράμματος «Η μουσική στις γειτονιές μας», που εφαρμόζεται στη Ρόδο. παιδιών (σε συνεργασία). Η Πειραματική Χορωδία Ρόδου έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής και Κυπριακής Λυρικής Σκηνής , με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλιππούπολης και γενικότερα με σπουδαίους Έλληνες και ξένους ειδικούς της μουσικής. Το μουσικό ταξίδι στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι από την Πειραματική Χορωδία αλλά και η σύμπραξη των δύο χορωδιών σκόρπισε χθες στο Δημοτικό μας Αμφιθέατρο άρωμα πολιτισμού, ποιότητας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η σολίστ τραγουδιού κα Ελευθερία Ζαράκη, ο βιολονίστας Λεωνίδας Σακελλαρίδης και ο πιανίστας Δημήτρης Ιωσήφ. Από την Δημοτική Χορωδία Καρπάθου οι Καρπάθιοι μουσικοί Γιώργος Μαρής(πλήκτρα) Μίμης Πανάρετος(κιθάρα) Αντώνης Ζάβαλης και Τριαντάφυλλος Μάρκου(Μπουζούκι) για άλλη μία φορά συνόδευσαν επάξια τους χορωδούς.

Εντύπωση όμως προκάλεσε και η εξήγηση που έδωσε ο κ. Σακελλαρίδης για την ονομασία "Πειραματική Χορωδία": "Πειραματισμός σημαίνει Δημιουργία, Ρίσκο, Έρευνα» τόνισε με συγκίνηση με την λήξη της εκδήλωσης. Είμαστε δια βίου μαθητές! Για αυτό και η Χορωδία μας ονομάζεται Πειραματική» Από το Γραφείο oύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...