Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου κατά του προέδρου του Ε.Κ.Ρ για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη για το ωράριο της Κυριακής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ.Σ.ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ χωρίς την ενημέρωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας για άλλη μια φορά παρευρέθηκε σε σύσκεψη με θέμα το άνοιγμα του ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου από 15-3 έως 15-11 με τον Αντιπεριφεριαρχη κ.ΚΟΚΚΙΝΟ και τους εκπροσώπους του Ε.Β.Ε.Δ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου της Π.Ν.Αι. συμφωνώντας με την σχετική απόφαση. Σε κάποιο προηγούμενο Δ.Σ της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Μ.ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ όταν καλέστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Π.Ν.Αγαιου ότι δεν θα υπογράψει καμιά σχετική απόφαση και ότι μάλιστα αποχώρησε από την συγκεκριμένη σύσκεψη. Φαίνεται όμως ότι έμεινε μόνο στα λόγια και υπέγραψε με τους κοινωνικούς του εταίρους όπως παρουσιάζεται και στην ανακοίνωση του κ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ. Και για να τον προλάβουμε σε όσα θα ισχυριστεί ,ότι δηλαδή πάντα γινόταν αυτό την τουριστική περίοδο για την εξυπηρέτηση των τουριστών μας του υπενθυμίζουμε ότι αυτός ακριβώς ο λόγος ήταν τότε που η κυβέρνηση ήθελε να εντάξει τη ΡΟΔΟ σε μια από τις περιοχές που θα είναι ανοικτα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου και που το ΣΤΕ το ακύρωσε ως αντισυνταγματικό.

Επίσης θα ισχυριστεί ότι συμφώνησε μόνο για τα αμιγώς τουριστικά μαγαζιά αλλά αυτό το παραμυθάκι το ακούμε αρκετά χρόνια τώρα ,γιατί στην ουσία όλο το νησί είναι τουριστική περιοχή και όπως ισχυρίζονται διάφοροι καταστηματάρχες δικαιούται να έχουν τα καταστήματα τους ανοικτα.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, αφού έχουμε υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τα ωράρια λάστιχο, τη φοροληστεία, δηλαδή ένα κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που μας ρημάζουν τη ζωή. Η λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, στην πορεία έγιναν 8, είχαν τις εξής επιπτώσεις στις εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλους: Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδήγησε τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία , στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Δεν αύξησε το εισόδημα μας, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, ρεπό. Δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας, χιλιάδες οι άνεργοι στον κλάδο μας, χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨, δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης. Δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών. Αυτή ακριβώς λοιπόν την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί ο κ.ΧΤΖΗΣΑΒΒΑΣ συναλλασσόμενος με τους κοινωνικούς του εταίρους όπως αυτοαποκαλούνται. Να λοιπόν τι είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ποιοι βάζουν πλάτες για να καταπατώνται τα δικαιώματα τους και η ζωή τους και τους καλούμε να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, να απαντήσουν αγωνιστικά, να αντισταθούν. • Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε : • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της. • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους. • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ.ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ Κ.ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ

• ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ Κ.ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...