Καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Ελπίδα για τη Λέρο" για την λειτουργία της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου

Δημοτική Παράταξη-Λέρος, 06-06-2016

«Ελπίδα για τη Λέρο»                                                            

   ΛΕΡΟΣ  Τ.Κ. 85400

1.Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Κουρουμπλή

 

2.Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας  Διοίκησης

 

3.Αποκεντρωμένη Δ/ση Αιγαίου

 

Κοινοποίηση:

 

1.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω

2.ΜΜΕ

 

Επανερχόμαστε με θλίψη στο θέμα «λειτουργίας της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λέρου» αφού μετά και την, από 29/2/2016, επιστολή μας, δε λάβαμε καμία απάντηση.

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λέρου» από το Σεπτέμβρη του 2014 συνεδριάζει με παράτυπη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς σε σύνολο επτά μελών, η μειοψηφία συμμετέχει με ένα μόνο μέλος, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 240 του 3463/2006 και του 103 του 3852/2010, που ρητά απαιτούν δύο μέλη της μειοψηφίας. Θεωρώντας ότι, η μειοψηφία εκπροσωπείται, έστω και με έναν Δημοτικό Σύμβουλο,  δεν δημιουργήσαμε κανένα ζήτημα για τη λειτουργία του ως άνω οργάνου.

 

Κι ενώ σύμφωνα με κείμενες διατάξεις (Γν. ΝΣΚ 315/93) προκύπτει επιπλέον κακή-πλημμελής σύγκληση του οργάνου, με ποινή ακυρότητας των Αποφάσεών του, επειδή η Πρόεδρος για έντεκα (11) συνεχείς συνεδριάσεις ΔΕΝ προσκαλεί τον εκπρόσωπο των μαθητών…  αντ’ αυτού, στις 23/1/2016 η Πρόεδρος του οργάνου με περίσσεια αυταρχικότητα και αλαζονεία εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο και απαιτεί, κατά προφανή κατάχρηση της εξουσίας, την αντικατάσταση του μέλους της μειοψηφίας, γιατί δήθεν συμπλήρωσε τρεις απουσίες.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μεταξύ αντεγκλήσεων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκλήρωσε το θέμα, χωρίς να θέσει σε ψηφοφορία καμία εκ των σχετικών προτάσεων και προχώρησε  στα επόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Μετά από έντονες διαφωνίες σε επόμενο θέμα και για να πέσουν οι τόνοι,  η μειοψηφία αποχώρησε, λίγο πριν ολοκληρωθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε, λειτουργώντας αυθαίρετα και εκτός κανονισμού, επανήλθε στο θέμακαι από κοινού με τον δήμαρχο, εισηγούνται στο σώμα την αντικατάσταση της κυρίας Εμμανουήλ, του μοναδικού μέλους της μειοψηφούσας παράταξης,από τον κύριο Καρπαθάκη, Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νομιμότητα της πράξης αυτής, καθώς αντιδρούσε για αυτές τις φασιστικές μεθοδεύσεις, ο νομικός σύμβουλος του δήμου ο οποίος αποχώρησε και ο ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.


Όλα αυτά, τα τραγικά για τη δημοκρατία, γεγονότα είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένα στο σώμα της απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου με αριθ.21/2016 και Α.Δ.Α.: ΨΞΟΩΩΛΓ-ΓΧ4  η οποία περισσότερο μοιάζει με παράσταση σύγχρονης ελληνικής επιθεώρησης, παρά με διαδικασία λειτουργίας συλλογικού οργάνου.

 

Έτσι  η δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λέρου, είναι το μόνο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου της χώρας, στο οποίο δεν εκπροσωπείται  η μειοψηφία!!!


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με τη σειρά της, φθάνοντας σε σημείο αρνησιδικίας,  χωρίς να διαβάσει την ουσία και τις λεπτομέρειες, της εν λόγω Απόφασης, απορρίπτει την προσφυγή της κυρίας Εμμανουήλ ως εκπρόθεσμη, ενώ εύκολα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν, επικροτώντας ουσιαστικά έτσι, την κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Δήμο Λέρου. Άγνωστο παραμένει και το αν η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 θα συνεδριάσει και αν θα καταδεχθεί να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης!!!


Επειδή, η ατιμωρησία προάγει φασίζουσες συμπεριφορές,


Επειδή, χωρίς μειοψηφία, επικρατεί Ολοκληρωτισμός,

 

Επειδή, ο ουσιαστικός και όχι ο τυπικός έλεγχος νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, σε ένα ευνομούμενο κράτος,


Ζητάμε την ακύρωση όλων των Αποφάσεων του συγκεκριμένου οργάνου, από την αλλαγή της σύνθεσής του μέχρι σήμερα, διότι αυτές είναι παράνομες!


Ζητάμε επίσης, την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέρου.


Απευθυνόμαστε προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς ή θεσμούς, που μπορούν να ανατρέψουν την καθεστωτική δημοκρατία, τύπου Βόρειας Κορέας, που επικρατεί στο νησί μας!!!

 

 

Για την Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΡΟ»

Ο επικεφαλής

Μιχάλης Κοντραφούρης

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...