Κατάθεση αναφοράς για τη στελέχωση του Κ.Υ. Έμπωνα και του σταθμού ΕΚΑΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Δημήτρη Γάκη. Κατάθεση αναφοράς για τη στελέχωση του Κ.Υ. Έμπωνα και του σταθμού ΕΚΑΒ»
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, κατάθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, το Υπόμνημα της Δημοτικής Κοινότητας Έμπωνα, σχετικά με τη «Λειτουργία του Κέντρου Υγείας και Σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή της Δ.Ε. Αταβύρου».
Έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες από τη ψήφιση του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, οκτώ μήνες για να επιβεβαιωθεί η θέση μας για την απορρύθμιση της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προς την κατεύθυνση μάλιστα της πλήρους διάλυσής της.
Στο πλαίσιο αυτής της βαθιάς νεοφιλελεύθερης παρέμβασης, οι τοπικές κοινωνίες στη Ρόδο αγωνιούν αλλά και αγωνίζονται, για το αυτονόητο: την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τη διασφάλιση από το κράτος της υγείας των πολιτών, όπως και το Σύνταγμα ορίζει.
Σε μια χώρα που υποφέρει από την οικονομική κρίση και την λαίλαπα των μνημονίων, δεν μπορεί η υγεία να υπακούει  σε δημοσιονομικές προτεραιότητες και σε επιλεκτικές ή προσωρινές λύσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που κατά καιρούς προβάλλονται από τα κυβερνητικά επιτελεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε όλα τα θεσμικά επίπεδα να παρεμβαίνει για να πετύχει τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νησιωτική χώρα, για να λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα τα Κ.Υ. Αρχαγγέλου και Έμπωνα και οι δομές του ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές γεωγραφικές συνθήκες των περιοχών που καλύπτουν στο νησί της Ρόδου.
Περιμένουμε απαντήσεις για συγκεκριμένο σχέδιο / χρονοδιάγραμμα / χρηματοδότηση για τη βελτίωση της σημερινής αποκαρδιωτικής και επικίνδυνης για την υγεία των πολιτών κατάστασης στη νησιωτική χώρα.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...