Καρπάθιος Ρωμαίος ψάχνει σπίτι, του Μανώλη Δημελλά

 

Μαθήματα ζωής από τους εθελοντές των αδέσποτων στην Κάρπαθο ενώ την ίδια στιγμή ακόμη περιμένουμε τον Δήμο του νησιού να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα συναισθήματα μπλέκονται, από το πιο χαρούμενο λευκό στο πιο σκούρο μαύρο. Και στις δυο περιπτώσεις η εθελόντρια Jose van Rossum στρέφει τα μάτια μας στους δρόμους του νησιού.

Στην μια περίπτωση 6 τυχερά κουτάβια ταξίδεψαν μαζί της και δόθηκαν για υιοθεσία στην Ολλανδία, μάλιστα στο τριήμερο ταξίδι της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ένα σωρό από ανθρώπους που βοήθησαν και διευκόλυναν τη διαδρομή μέχρι τα τυχερά σπίτια που κέρδισαν από ένα καρπάθιο άγγελο με ουρά!

Την επόμενη στιγμή επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα του νησιού,

η Jose επέστρεψε και συνάντησε δυο καινούρια αδέσποτα κουτάβια, λίγο αργότερα ξαναγύρισε να τα μαζέψει και το ένα ήταν νεκρό, πατημένο από περαστικό αυτοκίνητο και πεταμένο στον κάδο!

Τα σκυλάκια ζούσαν στην Αμμοπή και κάποιος τα τάϊζε, όμως φαίνεται πως κάποιον ενοχλούσαν και έτσι τα πήρε και τα πέταξε στο κεντρικό δρόμο και φυσικά όλοι φανταζόμαστε τι τα περίμενε.

Σώθηκε μόνο το ένα και η Jose το ονόμασε Ρωμαίο!

Τα αδέσποτα, όπως και όλα τα υπόλοιπα ζωντανά, δεν έχουν φωνή, έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς, τους μοντέρνους δεινόσαυρους ενός ταλαιπωρημένου από δίποδα πλανήτη.

Ο μικρούλης Ρωμαίος ευαισθητοποίησε τους φίλους της Καρπάθου, ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί και παλεύουν το θέμα.

Κάποιος γράφει στην σελίδα Safehouse for Karpadogs του fb, «Αν κάποιος αποφασίσει να πάρει αυτό το κουτάβι για να toy προσφέρει μια καλή ζωή θα του πληρώσω το φαγητό για ένα χρόνο τους Εμβολιασμούς και το ταξίδι.... επικοινωνήστε μαζί μου”.

Ακούει άραγε κανείς από τον Δήμο Καρπάθου;

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...