Κάνε την αποτυχία σου δύναμη μην τα παρατάς, της Ελένης Καραγιάννη

Κάνε την αποτυχία σου δύναμη μην τα παρατάς

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας όπως είναι η αλλαγή του χρόνου, που νιώθουμε ότι μεγαλώνουμε και μαζί με αυτά που παίρνει ο χρόνος που πέρασε μπορεί ενδεχομένως να είναι και κάποια όνειρα που κάναμε ή σχέδια που δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε για κάποιους λόγους αντικειμενικούς ή μη.

Νιώθουμε κουρασμένοι, φορτωμένοι με ευθύνες και αγωνιούμε για τη νέα χρονιά τι θα μας φέρει και πως θα τα καταφέρουμε. Στο σημείο αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε σαν αθλητές.

Πολλές φορές δεν καταφέρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί δεν βάζουμε στόχους, γιατί δεν έχουμε ελπίδα ή ακόμα και γιατί χάνουμε το κουράγιο μας ειδικά όταν μας απογοητεύει το περιβάλλον μας, οι γύρω μας.

Πολλές φορές στους αγώνες που συμμετέχουμε πηγαίνουμε ο καθένας για τους δικούς του λόγους αλλά και για ένα κοινό σκοπό να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας, να προσπαθήσουμε και ενδεχομένως να τερματίσουμε.  Άλλες φορές πάλι πάμε για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας αν πρόκειται για πρώτη φορά.  Όπως και να χει κανένας δεν ξεκινάει να αθλείται με σκοπό ότι πρέπει σώνει και καλά να βγαίνει πρώτος και να διακρίνεται σε όλους τους αγώνες.

Έτσι είναι και η ζωή βάζουμε στόχους, δεν τα παρατάμε ακόμα κι αν αποτύχαμε σε κάποια θέματα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους τους τομείς, εργασία, εκπαίδευση, αθλητισμό, σχέσεις, οικονομικά κλπ.  Ίσως να μην ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι ή κάποιοι άλλοι ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι από εμάς.  Προσπαθούμε πάντα να είμαστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού μας κι αν αποτύχουμε σε κάτι αυτό θα είναι ένα μάθημα, μία εμπειρία, απόκτηση γνώσης και δύναμης.

Άλλωστε και η πίστη μας βασίζεται σε αυτό, η ορθοδοξία μας για εμάς τους ορθόδοξους να προσπαθούμε, να μην τα παρατάμε, να συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

Η Πίστη μας βγάζει από το αδιέξοδο της μοναξιάς, της απελπισίας, της κακοτυχίας και των αδιεξόδων.  Μία καλημέρα, ένα χαμόγελο μια καλή κουβέντα,  για όσους δεν το γνωρίζουν πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι γύρω που χαρίζουν ελπίδα, συγχώρεση, αγάπη, ειρήνη.  Τις Άγιες τούτες ημέρες, ας σκεφτούμε όλοι ότι ο Χριστός γεννήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες για να μας χαρίσει ελπίδα και ζωή.  Μην τα παρατάτε ποτέ, ίσως ο μεγαλύτερος έπαινος να είναι η διάρκεια της προσπάθειάς μας μέσα στο χρόνο γιατί αυτό φανερώνει την Πίστη μας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές.

 Ελένη Ν. Καραγιάννη
Αθλήτρια Τριάθλου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...