Κάλεσμα απο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου στην απεργία της Τετάρτης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΡΟΔΟΥ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.05.2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η συμφωνία, η οποία είναι ουσιαστικά ένα καραμπινάτο 4ο Μνημόνιο, περιλαμβάνει ένα σύνολο μέτρων που θα βοηθήσουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, (τράπεζες, εφοπλιστές, μεγάλες επιχειρήσεις) να ξεπεράσουν την κρίση και να ενισχύσουν τα κέρδη τους. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή στις 17-18 Μαΐου. Αυτό το πακέτο των μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού είναι εξοντωτικά και εγκληματικά. Από το 2019 θα κοπούν κι άλλο οι συντάξεις και η μείωση θα φθάνει μέχρι και το 18% Μείωση των παροχών αναπηρίας Κατάργηση του ΕΚΑΣ για 100 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους μέσα στο 2017 και αναδρομική επιστροφή του από όσους το εισέπραξαν. Το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί για όλους το Δεκέμβριο του 2018 Περικοπές δαπανών για ιατρική περίθαλψη το 2017 και 2018. Μείωση κατά 30% των δαπανών για φάρμακα, εξετάσεις κτλ. το 2017

Οι συνταξιούχοι δεν κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε την επιστροφή όλων των συντάξεων. Δεν υποκύπτουμε στη μοιρολατρία Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς. Δε θα σταματήσουμε την πάλη μας. Αλήθεια που πήγαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών της περιφέρειάς μας; Αντί να καταδικάσουν στην ακραία φτώχεια και εξαθλίωση για τις επόμενες δεκαετίες εμάς και τα παιδιά μας τους προκαλούμε, αν έχουν λίγη τσίπα, να καταψηφίσουν τα μέτρα. Όσο για τους βουλευτές των κομμάτων που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα όλα τα μνημόνια ας μη μας κοροϊδεύουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους: στην πραγματικότητα διαφωνούν μόνο στον τρόπο διαχείρισης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους με τις οικογένειές τους στην απεργία της 17 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Να είμαστε όλοι εκεί για να διαδηλώσουμε για τα δικαιώματά μας και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Η αδιαφορία και ο εφησυχασμός σημαίνει αποδοχή και συμβιβασμό. ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Το Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...