Ιταλοί ερωτεύθηκαν και επισκέπτονται τη Ρόδο από το 1963!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Ιταλοί ερωτεύθηκαν και επισκέπτονται τη Ρόδο από το 1963! - Τιμήθηκαν μαζί με Ολλανδούς και Σκωτσέζους από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου. Η Ρόδος και οι ομορφιές της πολλές δεκαετίες τώρα έχουν αποτελέσει πόλο έλξης και έμπνευσης για πολλούς επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει την ομορφιά της Ρόδου, πέρα από το στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα». Η Ρόδος έχει να επιδείξει ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της. Αυτή τη Ρόδο γνώρισαν και ερωτεύθηκαν για πρώτη φορά το 1963 κι έκτοτε την επισκέπτονται συχνά όχι μόνον για διακοπές, αλλά γιατί νοιώθουν το νησί δεύτερη πατρίδα τους και διατηρούν και κατοικία εδώ.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν και επισκέπτονται τη Ρόδο επί σειρά δεκαετιών, που προτιμούν την περιοχή μας και αυτά που τους προσφέρει, τη θεωρούν τόπο τους, ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη, για άλλη μία φορά, η εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων στους φίλους της Ρόδου, που διοργάνωσε προχθές η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στην αίθουσα εθιμοτυπίας, στο Δημαρχείο.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου απένειμε τιμητικούς επαίνους σε επτά επισκέπτες από Ιταλία, Ολλανδία και Σκωτία, που έρχονται ανελλιπώς στο νησί μας για 50 και πλέον φορές. Ο λόγος για τους Ιταλούς: την κα Margherita Senatore, δημοτική υπάλληλο, που έχει έλθει πρώτη φορά στη Ρόδο το 1963, την ερωτεύθηκε, στη συνέχεια αγόρασε σπίτι στο Παραδείσι, έχει έλθει περισσότερες από 50 φορές στο νησί κι έχει πολλούς φίλους εδώ. Η γιαγιά της κας Senatore ήταν Ελληνίδα της Μικράς Ασίας, μεγαλωμένη στη Ρόδο. Επίσης το ζευγάρι των συνταξιούχων, του κ. Giorgio Dordoni και κας Elisa Valente από το Μιλάνο που έρχονται στη Ρόδο από το 1992 για πάνω από 30 φορές. Έχουν σπίτι στην πόλη της Ρόδου, θα μείνουν στο νησί μέχρι τον Σεπτέμβρη και προβάλλουν τη Ρόδο με κάθε τρόπο στην πατρίδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της κας Valente ήταν Ροδίτισσα. Τους Ιταλούς επισκέπτες συνόδευε στην τελετή βράβευσης ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Ρόδο κ. Νικόλαος Φαρμακίδης.

Βραβεύθηκε επίσης η οικογένεια French από την Σκωτία, ο παππούς κ. Anthony French, η γιαγιά κα Janice French που έρχονται στη Ρόδο ανελλιπώς από το 1986 για περισσότερες από 26 φορές και διαμένουν πάντα στο ξενοδοχείο Esmeralda Hotel, ο εγγονός τους Anthony French και η κα Kerry French που έρχονται στη Ρόδο ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια και μένουν στο ξενοδοχείο Esmeralda. Όλη η οικογένεια νοιώθει ευπρόσδεκτη, καλοδεχούμενη στη Ρόδο, έχει φίλους στο νησί και λατρεύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου αλλά και τις παραδόσεις του. Την οικογένεια French από την Σκωτία συνόδευε στην τελετή απονομής τιμητικών επαίνων ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Esmeralda Hotel κ. Ματθαίος Χαλκιανάκης. Τέλος, έπαινοι απονεμήθηκαν και στον ιστορικό κ. Rudolf -Otto Roffel από την Ολλανδία, που έχει έλθει στη Ρόδο περισσότερες από 25 φορές.

«Τιμάμε σήμερα όλους εσάς ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς και της ικανοποίησης που μας δίδετε να επιλέγετε το νησί μας για να περάσετε τις διακοπές σας δεκαετίες τώρα. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και φέτος εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα» ανέφερε η κα Χατζηλαζάρου απευθυνόμενη στους επισκέπτες. Όλοι ευχαρίστησαν θερμά την αντιδήμαρχο για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου. Οι φίλοι του νησιού συνομίλησαν επίσης με τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κο Κώστα Χατζίκο και με την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, σχετικά με τις εντυπώσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις διακοπές τους στη Ρόδο. Δήλωσαν ότι λατρεύουν το νησί για την πανέμορφη φύση του, την ιστορία και τον πολιτισμό του και απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...