Ιδρύεται η βιβλιοθήκη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ -ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ -Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εδραιώνοντας το ισχυρό και άριστο πλαίσιο των μεταξύ τους πολυδιάστατων συνεργασιών.

Στη συνάντηση τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ Γιώργος Περνάρης και το Μέλος του ΔΣ κ Γιάννης Ματσαμάς. Το Τεχνικό Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ Γιάννης Γλυνός, ο Αντιπρόεδρος κ Αντώνης Γιαννικουρής, ο Γ. Γραμματέας κ Κωνσταντίνος Τρέχας, τα Μέλη κ Χρήστος Γιαλλουρίδης, κ Ιάκωβος Γρύλλης, κ Στέφανος Κούκουλας, κ Μάρθα Παπαμανώλη, καθώς ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας κ Γιώργος Λάκουρας.

Μεταξύ της ευρείας θεματολογίας συζητήθηκαν εκτενώς τα παρακάτω θέματα:

· ΙΔΡΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

· ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

· 9 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

· ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΔΟΥ (ΝΟΡ) ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΔ κ Γιώργος Σκιαδόπουλος παρουσίασε και ανέλυσε το όραμα σχετικά με την ίδρυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Σε πρώτο στάδιο η βιβλιοθήκη θα δομηθεί μέσα από δωρεές συναδέλφων μηχανικών και συμπολιτών μας.

Στόχος του Συλλόγου είναι η σταδιακή οργάνωση και εξέλιξη της βιβλιοθήκης σε μία από τις πιο αξιόλογες στη χώρα μας, αποτελώντας ζωντανό κύτταρο για όλα τα Δωδεκάνησα. Ήδη μέσα από τις τοπικές και υπερτοπικές συναντήσεις και συνεργασίες του Συλλόγου στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν συλλεχθεί αξιόλογα αρχεία, όπως:

· ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

– ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

· 7η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

– ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

· Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 20ο ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

– ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

· 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

· ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (1985 – 2000)

– ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

· 40 ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ DESIGN

- WALLPAPER

Για τις παραπάνω δωρεές ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου επιθυμεί να ευχαριστήσει:

· Την κ Μάρω Καρδαμίτση Αδάμη, αρχιτέκτων, Διευθύντρια των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη,

· Τον κ Ηλία Κωνσταντόπουλο, αρχιτέκτων, Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής,

· Την κ Κατερίνα Μανούσου Ντέλλα, αρχιτέκτων, αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης Μνημείων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου,

· Τον κ Ηλία Πεστλίκη, φαρμακοποιό, για τη δωρεά 40 αρχιτεκτονικών περιοδικών.

Όσοι συνάδελφοι μηχανικοί και συμπολίτες μας επιθυμούν να προχωρήσουν σε δωρεά αρχιτεκτονικών βιβλίων ή περιοδικών, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο 2241035656.

Την εξαιρετική πρωτοβουλία του ΣΑΔ χαιρέτησε το Τεχνικό Επιμελητήριο τονίζοντας ότι θα τη στηρίξει. Συγκεκριμένα, στο τέλος της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ αποφασίστηκε ομόφωνα η Βιβλιοθήκη του ΣΑΔ να στεγαστεί σε ειδικό χώρο στην αίθουσα συνεδριάσεων, ούτως ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση των βιβλίων. Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ Γιάννης Γλυνός παρουσίασε και ανέλυσε το όραμα σχετικά με τη αναβάθμιση όλου του χώρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου - τόσο του κτηρίου, όσο και του αύλιου χώρου. Σκοπός είναι το ΤΕΕ να εξελιχθεί σε έναν ζωντανό οργανισμό και να μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης μεταξύ συναδέλφων μηχανικών.

Την εξαιρετική πρωτοβουλία του ΤΕΕ χαιρέτησε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων τονίζοντας ότι θα τη στηρίξει.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου

Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Δωδεκανήσου

Γιάννης Γλυνός

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...