Η … εναλλακτική Ρόδος απέσπασε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης “Tour Natur 2017” στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Η … εναλλακτική Ρόδος απέσπασε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης “Tour Natur 2017” στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. -Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση και καθιέρωση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού για τους Γερμανούς αλλά και γενικότερα για τους Ευρωπαίους πολίτες και την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στη Διεθνή Έκθεση “Tour Natur 2017”που πραγματοποιήθηκε από τις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Πρόκειται για την σημαντικότερη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία που προσελκύει τουρίστες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση. Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το πρόγραμμα της Tour Natur για αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει εκτός από την πεζοπορία και την αναρρίχηση, ορεινή ποδηλασία και κανό.

Η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έδωσε το «παρών» σε δικό της stand στο περίπτερο της Περιφέρειας, με το στέλεχος κ. Βλάσση Φακιόλη να διανέμει έντυπο ενημερωτικό και άλλο υλικό του Δήμου Ρόδου, ενώ παρείχε πληροφορίες- προτάσεις στους επισκέπτες της έκθεσης για εναλλακτικό τουρισμό στο νησί. Προσέφερε δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρείας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo».

Η κα Χατζηλαζάρου είχε επιμέρους επαφές με εκπροσώπους τουρισμού της Γερμανίας και άλλων χωρών, ενώ συνεργάσθηκε και με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης. Κοινός στόχος η προώθηση της Ρόδου και ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού για τους λάτρεις της φύσης και των δραστηριοτήτων της υπαίθρου.

Η Ρόδος εξάλλου είναι ένας τόπος ευλογημένος, προικισμένος από την ίδια τη φύση με σπάνια ομορφιά, που εκτός όλων των άλλων, περιλαμβάνει μοναδικά μονοπάτια ανάμεσα σε θάμνους ή πεύκα, σε δάση ή σε βουνά, δίπλα σε πηγές ή κοντά σε θάλασσα. Είναι επίσης ιδανικός ποδηλατικός προορισμός για επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, ποδηλατικά κλαμπ και λάτρεις του ποδηλάτου. Έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, που είναι ένα δημοφιλές άθλημα στο νησί, το οποίο μπορούν να απολαύσουν και οι επισκέπτες.

Η … εναλλακτική Ρόδος απέσπασε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης “Tour Natur 2017” στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Την ικανοποίηση της για την επιτυχημένη παρουσίαση της Ρόδου ως τόπου που μπορεί να προσελκύσει και επισκέπτες θεματικού τουρισμού, εν προκειμένω επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές με αθλητικές και άλλες δραστηριότητες στη φύση, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, μετά και το ενδιαφέρον που εξεδήλωσαν δεκάδες επισκέπτες της έκθεσης για την … άλλη Ρόδο, τη Ρόδο των μονοπατιών, της αναρρίχησης, της ποδηλασίας, των θαλασσίων σπορ, του ψαρέματος, των καταδύσεων!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...