Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης ''Σωκράτης Φανουράκης''

ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ - Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης ''Σωκράτης Φανουράκης'' -Στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού της Χάλκης, εντάσσεται και η μοναδική συναυλία του κουιντέτου των « Ξύλινων Πνευστών» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Χάλκη είχε την ευκαιρία να γιορτάσει τον ερχομό του φθινοπώρου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με το κουιντέτο του Κ.Ο.Α που επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης ''Σωκράτης Φανουράκης''. Εκεί οι μουσικοί μύησαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της μουσικής παρουσιάζοντας τα όργανα και την ιστορία τους.

Το ίδιο βράδυ, η αυλή του Γυμνασίου ΛΤ «Σωκράτης Φανουράκης» πλημμύρισε από τους μοναδικούς ήχους των ξύλινων πνευστών όπου δόθηκε συναυλία με μουσική από γνωστές όπερες, από ταινίες του κινηματογράφου και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.

Η βραδιά ήταν μοναδική και προκάλεσε το θαυμασμό και το ζεστό χειροκρότημα των επισήμων και του κοινού της Χάλκης.

Η πολιτιστική εκδήλωση από πλευράς του Ιδρύματος εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του Ιδρυτή του Ι.Λ.Φ, Σωκράτη Φανουράκη.

Οι σκοποί του Ι.Λ.Φ είναι η χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στους νέους και νέες του νησιού καθώς και η παροχή περίθαλψης στο σπίτι σε πάνω από 30 άτομα της τρίτης ηλικία της Χάλκης. Παράλληλα λειτουργεί στο νησί και το Πολιτιστικό Κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης» με πλούσια εκπαιδευτική και γενικότερα πολιτιστική δράση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...