Η Κάρπαθος αποχαιρέτησε τον Άλφ, του Μανώλη Δημελλά

Ένας αληθινός εθελοντής, πιστός φίλος όλων των τετράποδων της Καρπάθου, ολοκλήρωσε 17 χρόνια προσφοράς και το μεσημέρι της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2016 έφυγε από το νησί. 

Ο Άλφ από την πρώτη στιγμή αγάπησε την Κάρπαθο, είδε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και αφιέρωσε ότι πιο πολύτιμο, τον ίδιο τον εαυτό του!

Έδωσε 17 χρόνια από τη ζωή του και ήταν η φωνή, η ψυχή και η φροντίδα των ζώων της Καρπάθου.

Όταν πρωτοπερπάτησε στο νησί περισσότερα από τα μισά τετράποδα αδέσποτα ζωάκια έφταναν στα χέρια του φολιασμένα ή χτυπημένα και εκείνος πάλευε να τα σώσει. Με τη δράση και τη συμπεριφορά του θέλησε να δείξει το δρόμο, ήθελε να μάθουν, τουλάχιστον οι νεώτερες γενιές να διδαχτούν, ότι τα διαφορετικά είδη του πλανήτη έχουν όλα ίσα δικαιώματα, με το κυρίαρχο δίποδο θηλαστικό να στέκει και να κομπάζει αδιάφορο δεν χτίζονται αληθινές κοινωνίες.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν κάποιοι από τους εθελοντές της Καρπάθου και από πλευράς του Δήμου τον αποχαιρέτησε ο υπεύθυνος για τα ζώα, ο γεωπόνος Γιάννης Λαχανάς, που του παρέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο μαζί με το ευχαριστήριο του Δήμου της Καρπάθου, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του Άλφ στο νησί.

Το καλοκαίρι που πέρασε, σε μια συνέντευξη του, μας έλεγε ότι τα πράγματα πια άλλαξαν, σήμερα οι κάτοικοι του νησιού έμαθαν πως πρέπει να φροντίζουν και να αποφεύγουν τις ασθένειες των ζώων, ξέρουν ότι πρέπει γίνονται εμβολισμοί, να προχωρούν σε στειρώσεις, επιβάλλεται να ασχολούνται με τα ζώα, κυρίως γνωρίζουν ότι υπάρχουν κανόνες και η κακοποίηση δεν είναι μαγκιά είναι το χειρότερο έγκλημα και τιμωρείται αυστηρά.

Σήμερα στην Κάρπαθο υπάρχουν δυο κτηνίατροι, το κυριότερο έχει οργανωθεί μια δυνατή ομάδα, με αρκετά ενεργά μέλη, που δεν αφήνουν στην τύχη το ζήτημα των αδέσποτων, παλεύουν, δημοσιοποιούν τα προβλήματα και πιέζουν για να πάρει επιτέλους ενεργή θέση ο Δήμος του νησιού.

Ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε τον Άλφ για το 17χρονο μάθημα ζωής και περιμένουμε το Δήμο του νησιού επιτέλους να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Χιλιάδες παραδείγματα κακιώνουν με την απόλυτη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης, όλα τα είδη ζώων εξακολουθούν να υπομένουν τη σκληρή τους μοίρα και συμβιώνουν σε έναν πλανήτη με ένα δίποδο που παραμένει το πιο αλλοπρόσαλλο ζωάκι, νομίζει ότι έχει πάρει εντολές από το Θεό και μάλιστα θεωρεί ότι του μοιάζει!

https://www.facebook.com/groups/animalwelfarekarpathos/?ref=bookmarks

http://verena.gr/content/τι-γίνεται-με-την-κακοποίηση-των-ζώων-συντροφιάς-στην-κάρπαθο-του-μανώλη-δημελλά

http://www.verena.gr/content/άλφ-η-αποστολή-στην-κάρπαθο-ολοκληρώθηκε-του-μανώλη-δημελλά

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...