Η ζωή της ντίβας του Χόλιγουντ, Λορίν Μπακόλ, σε εικόνες

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες της ηθοποιού από σημαντικές στιγμές της προσωπικής της ζωής και της καριέρας της

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην μεγάλη οθόνη, η Λορίν Μπακόλ μαγνήτισε το κοινό και τους κριτικούς με το ταλέντοτης και την σπάνια ομορφιά της. Η καλλονή που συνδύαζε αυτή την χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή και το διαπεραστικό βλέμμα- έτσι την προσφωνούσαν στους κύκλους του Χόλιγουντ,  «Το βλέμμα», -κατάφερε να μπει στην λίστα με τις 20 καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Η Guardian τιμά την μεγάλη ντίβα του Χόλιγουντ, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες της Μπακόλ από την προσωπική της ζωή και την καριέρα της.

Δείτε της φωτογραφίες

Η Λορίν Μπακόλ στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη το 1944, στην ταινία «Να έχεις και να μην έχεις». Μία κινηματογραφική μεταφορά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, στην οποία η 19χρονη Μπακόλ έπαιξε δίπλα στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, τον χολιγουντιανού σταρ παντρεύτηκε έναν χρόνο αργότερα. Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, σύζυγος τότε της ηθοποιού Μάγιο Μέτχοτ, την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και άρχισε να τη διεκδικεί. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι δύο ηθοποιοί έκαναν σχέση και παντρεύτηκαν το 1945, παρά το γεγονός ότι τους χώριζε μία διαφορά ηλικίας 25 ετών. Απέκτησαν δύο παιδιά, τη Λέσλι Χάουαρντ Μπόγκαρτ και τον Στίβεν Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και παρέμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του Μπόγκαρτ, το 1957 από καρκίνο.

Μετά το θάνατο του Μπόγκαρτ η Μπακόλ ξεκίνησε δεσμό με τον Φρανκ Σινάτρα. Σε συνέντευξη της στον Ρόμπερτ Όσμπορν, είχε πει πως εκείνη  έδωσε τέλος στη σχέση με τον τραγουδιστή. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία της, έγραψε πως ο Σινάτρα διέκοψε ξαφνικά τη σχέση, θυμωμένος που η πρόταση γάμου που της είχε κάνει έφτασε στα αυτιά του Τύπου.

Το 1961 η Μπακόλ παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρτ. Ο γάμος τους κράτησε εννέα χρόνια και όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία της η ηθοποιός, χώρισαν εξαιτίας του εθισμού του Ρόμπαρτ στο αλκοόλ. Η Μπακόλ απέκτησε ένα παιδί με τον Ρόμπερτς, τον Σαμ Ρόμπαρτς.


Η Μπακόλ σε μία ξύλινη σουίτα, τον Δεκέμβριο του 1946.


Σε φωτογράφιση της, την ίδια χρονιά.


Δίπλα στον σύζυγό της, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, το 1948

Σκηνή από την ταινία «Bright Leaf» με τον Γκάρι Κούπερ, το 1950


Η Μπακόλ σε ηλικία 27 ετών


Φτάνοντας με τον σύζυγό της στο Λονδίνο, το 1951


Γελώντας παρέα την «αιώνια» ξανθιά Μέριλιν Μονρόε, σε εκδήλωση της εποχής


Στην πρεμιέρα της ταινίας, «A Star is Born» το 1951, μαζί με τον Τσάρλτον Ήστον


Κρατώντας το βραβείο για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, η Μπακόλ στα 77 της χρόνια, παραμένει εντυπωσιακή


Στην τελετή των βραβείων Όσκαρ, το 2009. Ήταν η χρονιά που η Μπακόλ έλαβε τιμητικό Όσκαρ για την πολύχρονη καριέρα της και την προσφορά της στο σινεμά


Το αυτόγραφο της, με ιδιόχειρη αφιέρωση, δημοπρατήθηκε το 2011

proto thema

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...