Η επίσκεψη του πλοίου PALINURO στη Ρόδο

Η επίσκεψη του πλοίου PALINURO στη Ρόδο, ενός πλοίου σύμβολο της Ιταλίας και ειδικότερα του Πολεμικού Ναυτικού της, διότι είναι το Πλοίο Σχολή στο οποίο εκπαιδεύονται οι πρωτοετείς μαθητές των Παραγωγικών Σχολών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και άλλοι φοιτητές από άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που έχουν κατεύθυνση θέματα θαλασσίου περιβάλλοντος. Η εκπαίδευση σε ένα ιστιοφόρο είναι αναγκαία, για να έρθει ο εκπαιδευόμενος σε άμεση επαφή με τη θάλασσα. -Το πλοίο αυτό εκτός από εκπαίδευση, χρησιμοποιείται και ως χώρος συναντήσεων υψηλών προσώπων, διασκέψεων κλπ. Η τελευταία διάσκεψη στο πλοίο έγινε μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ιταλίας και των Προέδρων της Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι της Τεργέστης για θέματα Βαλκανικής Πολιτικής.

Το πλοίο αυτό, με εντολή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού ήρθε στη Ρόδο, ως ένδειξη φόρου τιμής προς το νησί μας.

Η υποδοχή από τις Τοπικές Αρχές ήταν πολύ θερμή, καθώς και από το σύνολο των κατοίκων του νησιού. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε και στους Ιταλούς που διαμένουν στη Ρόδο.

Ο Καπετάνιος του πλοίου, οι Αξιωματικοί, το πλήρωμα και οι μαθητές της Παραγωγικής Σχολής του Τάραντο, (Σχολή Υπαξιωματικών), ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή και ευχαριστούν ολόψυχα τον Ροδιακό Λαό και τις Τοπικές Αρχές για την φιλοξενία. Έφυγαν όλοι εντυπωσιασμένοι, από τις ομορφιές του νησιού, αλλά πάνω από όλα από την αγάπη που του έδειξαν οι Ροδίτες. Υποσχέθηκαν να μας επισκεφθούν ξανά σύντομα και θα είναι όλοι τους, μάρτυρες της ομορφιάς του νησιού μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...