Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για τα παιδικά της χρόνια, τη πορεία της και τα μελλοντικά σχέδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με αφορμή τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στη Ρόδο, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, η δημοφιλής ερμηνέυτρια μίλησε στην Άννα Χατζή και το Athens Art Theater για τα παιδικά της χρόνια, τη μέχρι τώρα πορεία της και τα σχέδια της για το μέλλον.

Πως αποφάσισες να μπεις στον καλλιτεχνικό χώρο;

Όπως όλοι οι άνθρωποι που επιλέγουν κάπου στην εφηβεία ή λίγο μετά τι θα κάνουν στη ζωή τους. Ονειρευόμουν τον εαυτό μου, φανταζόμουν την ζωή μου. Η ολοκλήρωση της απόφασης ήρθε πολύ μετά και αφού φυσικά είχα αρχίσει να τραγουδάω.


Το επάγγελμα των γονιών σου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Πιστεύω πως είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι η οικογένειά μας παίζει καθοριστικό ρόλο για πολλές αποφάσεις της ζωής μας ειδικά μέχρι να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε σε δικούς μας δρόμους. Οι γονείς μου έχουν ισχυρές δυναμικές και με επηρέασαν σε πολλά επίπεδα. Μεγαλώνοντας προσπαθώ να κρατήσω από την επιρροή τους ό,τι με κάνει καλύτερο άνθρωπο και να αφήσω πίσω μου όσα δεν είναι δικά μου χαρακτηριστικά.

Φοβήθηκες τα σχόλια του κόσμου;

Δεν νομίζω ουσιαστικά. Μπορεί καμιά φορά να ήρθαν κάποιες σκέψεις αλλά ευτυχώς η ζωή μου τα έφερε έτσι που χρειάστηκε να δουλέψω πάρα πολύ και δεν είχα χρόνο για σκέψεις.

Τι μουσικά ακούσματα είχες στη νεαρή σου ηλικία;

Στο σπίτι μας ακούγαμε τα πάντα. Ξένη και ελληνική ροκ, κλασσική μουσική και φυσικά πολλή ελληνική. Από τους κλασσικούς μας μέχρι τα σύγχρονα τραγούδια κάθε εποχής.

Η υποκριτική υπήρξε ποτέ  στα επαγγελματικά σου σχέδια;

Έχω σπουδάσει θέατρο οπότε καταλαβαίνεις πώς κάπου μέσα μου υπήρχε μια ερωτική σχέση με την υποκριτική.

Στα πρώτα σου βήματα συνεργάστηκες με σπουδαία ονόματα της μουσικής δισκογραφίας. Οι συνεργασίες αυτές πιστεύεις ότι σε βοήθησαν στην μέχρι τώρα καριέρα σου;

Φυσικά. Πάρα πολύ. Δεν θα έκανα ποτέ μια συνεργασία αν δεν ένιωθα ότι έχω να μάθω πράγματα και να πάω ένα βήμα παρακάτω. Οι καλλιτέχνες που βρέθηκα κοντά τους είναι μεγάλοι δάσκαλοι για εμένα και θα τους ευχαριστώ πάντα.
 
Είσαι από τις καλλιτέχνιδες που από το ξεκίνημα της καριέρας τους έκαναν μεγάλη επιτυχία κάνοντας τους 2 πρώτους σου δίσκους πλατινένιο και χρυσό αντίστοιχα καθώς επίσης  σου απονεμήθηκαν και 2 βραβεία. Αρχικά πως ένιωσες και πως αυτά επηρέασαν την καθημερινότητα και στην μουσική πορεία σου;

Ένιωσα χαρά και ευγνωμοσύνη. Η επιτυχία αυτή μου άνοιξε δρόμους να μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω πιο εύκολα με καλύτερες συνθήκες και να πιστεύω σε ακόμα καλύτερα. Άρχισα να βάζω στόχους και να θέλω να τους πραγματοποιήσω. Η καθημερινότητά μου γέμισε μουσική.

Είσαι επιλεκτική στα είδη μουσικής;

Μου είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Τι σημαίνει επιλεκτική; Επιλέγω τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή μου και που θέλω για κάποιο λόγο την συγκεκριμένη στιγμή να τα επικοινωνήσω με τον κόσμο.

Πως εισπράττεις την αγάπη του κόσμου;
Με δέος.

Φέτος σε είδαμε να πρωταγωνιστείς στην επιτυχημένη παράσταση του εθνικού «ΠΙΑΦ». Πως ένιωσες όταν σου πρότειναν αυτόν τον ρόλο;

Ευτυχισμένη ένιωσα. Ήταν μια δουλειά που σίγουρα στιγμάτισε τη ζωή μου ολόκληρη.

Δυσκολεύτηκες να την προσεγγίσεις ;

Άλλες φορές δυσκολεύτηκα πολύ και άλλες γινόταν πολύ φυσικά. Ήμουν διαθέσιμη να μου συμβεί. Δυσκολεύτηκα πολύ να την αποχωριστώ και δεν ξέρω αν ακόμα τα έχω καταφέρει.

Φέτος μετά την καλοκαιρινή περιοδεία που θα σε δούμε;

Θα είμαι στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ τον χειμώνα.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...