Η εκστρατεία τρόμου ενόψει της Προεδρικής Εκλογής στρέφεται κατά της χώρας - Γράφει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νότιας Δωδεκανήσου

Ξεκίνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ιστορική περίοδος για την πολιτική ζωή του τόπου με την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου. Ποτέ άλλοτε η εκλογή του προέδρου δεν συνδέθηκε με την ίδια την επιβίωση του Ελληνικού λαού και ποτέ άλλοτε αυτή η διαδικασία δεν έγινε αφορμή εκφοβισμού και τρομοκρατίας, όπως επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την κυβέρνηση και τους πρόθυμους συνεργάτες της σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Όμως γιατί αυτή η προεδρική εκλογή είναι τόσο κρίσιμη για τον Ελληνικό λαό; Όσο αυτονόητη κι αν φαντάζει η απάντηση, φαίνεται ότι πολλοί από τους πολιτικούς μας ταγούς του κυβερνητικού μπλοκ, προσπαθούν να το υποβαθμίσουν.
Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση εν καιρώ ειρήνης που έχει βιώσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Η χώρα μας μετατράπηκε σε ένα ανοιχτό εργαστήριο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών με πρόσχημα το χρέος και οδηγήθηκε σε χρεοκοπία και δήμευση της περιουσίας της. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι τεχνικά βρεθήκαμε εκτός αγορών και ζούμε περιμένοντας τις δόσεις! Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεπούλημα φιλέτων (π.χ. Ελληνικό) του Ελληνικού Δημοσίου και αναπτυξιακών εργαλείων όπως τα αεροδρόμια.
Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που επιβλήθηκε από τους δανειστές και τους εγχώριους πρόθυμους συνεργάτες τους οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε φτώχια (2,5 εκ. πολίτες καταγράφονται επίσημα κάτω από το όριο της φτώχιας).
Η συγκεκριμένη προεδρική εκλογή δεν γίνεται σε κενό πολιτικό χρόνο, γίνεται σε μια περίοδο που η απεμπλοκή από τα μνημόνια, που θα συνεχίσουν να βρίσκονται εδώ μέσα από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Όσο κι αν η συγκυβέρνηση επιμένει ότι τελειώνουν τα μνημόνια, ξεχνά να μας πει ότι οι νόμοι που μας επέβαλαν θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να δυναστεύουν τη ζωή μας. Ξεχνάνε επίσης να μας πουν ότι η τελευταία (;) πράξη του δράματος περιλαμβάνει μια ακόμα πιο σκληρή συμφωνία με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων (αυξήσεις ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα, ξενοδοχεία, αυξήσεις φόρων καπνού και αλκοολούχων ποτών, κατάργηση ειδικών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά), καταργήσεις φοροαπαλλαγών, νέες μειώσεις συντάξεων, νέες απολύσεις, νέες περιστολές δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ξεχνάνε, ακόμα περισσότερο, να μας πουν ότι ετοιμάζουν νέο μνημόνιο με ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Επομένως η θετική ψήφος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνει συνέχιση αυτής της πολιτικής και των αδιεξόδων που δημιουργεί στους πολίτες και τη χώρα.
Ακούγεται πολλές φορές το επιχείρημα από κυβερνητικά και φιλοκυβενητικά χείλη, ότι η αντιπαράθεση στην εκλογή του προέδρου είναι παραβίαση του Συντάγματος που επιτάσσει την εθνική συνεννόηση. Αυτό το επιχείρημα ακούγεται από τους ίδιους ανθρώπους που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κατά παράβαση του Συντάγματος που επιτρέπει την έκδοση τέτοιων πράξεων μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης (Άρθρο 44). Αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από αυτούς που έχουν ψηφίσει σωρεία αντισυνταγματικών νόμων στα πλαίσια της μνημονιακής τους εμμονής.
Το χειρότερο όμως που συμβαίνει αυτές τις μέρες είναι η εκστρατεία τρόμου που έχουν εξαπολύσει τα πιο επίσημα χείλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια εκστρατεία τρόμου που σκοπό έχει αρχικά να φοβίσει τους βουλευτές ή… να τους δώσει άλλοθι υπερψήφισης του προέδρου και στη συνέχεια να φοβίσει τους πολίτες. Είναι άθλιο και επικίνδυνο να ακούγονται προειδοποιήσεις για άδεια ΑΤΜ, για πιστωτικά γεγονότα, για φυγή επενδύσεων. Είναι άθλιο και επικίνδυνο οι θεσμικοί φορείς όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Επίτροπος Οικονομικών να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και να κάνουν ωμές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτή η εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών αποβαίνει σε βάρος της οικονομίας, της χώρας και των πολιτών. Στην προσπάθεια τους να γραπωθούν στην εξουσία δεν φοβούνται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στη χώρα. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, της κυβερνητικής εκπροσώπου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αλλά και του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας είναι καταστροφικές και οδηγούν στην αποσταθεροποίηση την ίδια τη χώρα.
Απέναντι σε αυτή την εκστρατεία τρόμου το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: ή θα υποκύψουμε στον τρόμο και θα συνεχίσουμε τον δρόμο της καταστροφής και των μνημονίων ή θα βάλουμε ένα τέρμα σε αυτές τις πολιτικές και θα υπερασπιστούμε τις ανάγκες των πολιτών. Ο μόνος αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα είναι ο λαός. Γι’ αυτό η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι οι εκλογές τώρα!
Νεκτάριος Σαντορινιός
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νότιας Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...