Η εκδήλωση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μία άκρως ενδιαφέρουσα, επίκαιρη και σημαντική εκδήλωση, για το Νέο Γενικό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου. -Πρόκειται για έναν ενιαίο ευρωπαϊκό κανονισμό (General Data Protection Regulation, GDPR, 2016/679) ο οποίος ενσωματώνεται στις εθνικές νομοθεσίες και τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25.05.2018, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας και καταργώντας την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αφορά όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τις κρατικές αρχές, που με οποιονδήποτε τρόπο Συγκεντρώνουν, Επεξεργάζονται και, εν γένει, Διαχειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πελατών, εργαζομένων, συνεργατών ή άλλων φυσικών προσώπων. Ως εκ τούτου, υπόκεινται στην τήρησή του όλες οι επιχειρήσεις, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον τα δεδομένα αφορούν Ευρωπαίους πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Γιάννης Πάππου «…Ο νέος νόμος έρχεται να προστατεύσει την ιδιωτικότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να τον προσεγγίσουμε σαν ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, τοποθετώντας το σεβασμό για τον κάθε πελάτη μας στο επίκεντρο της λειτουργίας μας. Εφαρμόζοντας το μοντέλο αυτό αποκτούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομοειδών επιχειρήσεων ανά την Ευρώπη και με σύμμαχο την τεχνολογία μπορούμε να αλλάξουμε και να υιοθετήσουμε μια νέα κουλτούρα. Ως Επιμελητήριο, επιθυμούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των νέων δεδομένων και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας προς τη θετική κατεύθυνση. Να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο περιβάλλον. Μία σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση».

‘Oπως κάθε τι νέο, ο Νέος Γενικός Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων προκαλεί ερωτηματικά και σίγουρα πολλά πεδία εφαρμογής του νέου νόμου χρίζουν διευκρινίσεων. Αλλά είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων, ιδιωτών, ιδιωτικών ή δημοσίων φορέων και Αρχών να δείξουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα στη Χώρα μας είναι ασφαλή και προστατεύονται.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, κος Τηλέμαχος Καμπούρης – Νομικός, κος Δημήτριος Βερβέρης – Δικηγόρος, κα Έλλη Σταυριανάκη – Δικηγόρος, κα Μύριαμ Τομαρά – Δικηγόρος και ο κος Ιωάννης Δοντάς DPO Executive Certified by TUV Austria Hellas υπέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πώς θα μπορέσουμε να συμμορφωθούμε στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού, αξιοποιώντας τις κατάλληλες λύσεις με τον περιορισμό των διαδικασιών στις μικρές επιχειρήσεις. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα που αφορούν τις δικές τους επιχειρήσεις και να λάβουν απαντήσεις από τους εξειδικευμένους ομιλητές.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...