Η γιορτή των χρωμάτων στην Αρκάσα της Καρπάθου, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Η γιορτή των χρωμάτων στην Αρκάσα της Καρπάθου

Ομολογώ ότι το πρόγραμμα εδώ κάτω στο Νότο, στην Κάρπαθο, δεν κρύβει μεγάλες εκπλήξεις. Για τους μόνιμους και τους επενδυτές ξεκίνησε το «κυνήγι» της δουλειάς, η αγωνία να πάνε όλα καλά και να βγει με θετικό πρόσημο η σεζόν. Όσο για τους επισκέπτες του νησιού, μα σε κείνους σχεδόν όλα τα προσφέρει η φύση!

Όπως μάλιστα ακούω να επαναλαμβάνουν συχνά, είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ να το διαψεύσω, όλα πάνε στον αυτόματο και ευτυχώς η Κάρπαθος δεν χάνει ετούτη την ευλογία. Κι όμως χθες βράδυ (Σαββάτο 8.7.17) εντυπωσίασε η Αρκάσα, το χωριό που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε σπουδαίο αυτόνομο τουριστικό κέντρο. Εκεί λοιπόν αποφάσισαν να οργανώσουν μια μοντέρνα γιορτή και κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν.

Πρόκειται για το color festival, τη διάσημη σε όλο τον κόσμο γιορτή των χρωμάτων! Μια γιορτή που δεν έχει ηλικίες, ούτε reserve στασίδια, χωράνε μόνο γέλια, χορός και παιγνίδια με…μπογιές, που βάφουν χωρίς να λερώνουν, ούτε στιγματίζουν.

Ιδέα, κυριολεκτικά η ψυχή του color fest της Καρπάθου η κα Έντζι Χουβαρδά-Νικολαϊδη, που ορματίστηκε, πείσμωσε και πάλεψε για την επιτυχία της γιορτής. Την συναντήσαμε στην είσοδο και η ίδια γεμάτη χρώματα και μπογιές, προσκαλούσε μικρούς και μεγάλους να μπούν και να χορτάσουν παιγνίδι. Κρατήσαμε την προφητική φράση της: «δεν γίνεται να κρατηθείς για πολύ καιρό μακριά από την εξέλιξη, δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε μπροστά»!

Στην συν-διοργάνωση ήταν ο Σύλλογος κυρίων και δεσποινίδων της Αρκάσας και το γλέντι στήθηκε μέσα στον πρόσφατα καθαρισμένο ξερό ποταμό του χωριού, από την είσοδο και με το εισιτήριο παραλάβαμε τα σακουλάκια μας με τις μπογιές (είναι απόλυτα ασφαλής) και την αμέσως επόμενη στιγμή γεμίσαμε χρώματα. Μικροί και μεγάλοι, γνωστοί και άγνωστοι, όλοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι, ρουφούσαν τις στιγμές και γέμιζαν με χρώματα τον διπλανό τους.

Η γιορτή από νωρίς το απόγεμα ξεκίνησε με μουσική και ασταμάτητο χορό και ολοκληρώθηκε με ρίψη βεγγαλικών λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι περίπου 500 συμμετέχοντες επέστρεψαν στα σπίτια τους ευχαριστημένοι, χαμογελαστοί και μπογιατισμένοι!

Μια πετυχημένη γιορτή που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει μεράκι, διάθεση και μια καλή παρέα είναι ικανή να αλλάξει ολάκερο τον κόσμο.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...