Ηλιοβασίλεμα στην Νότια Ρόδο – Tου Βαγγέλη Παυλίδη

Ψηλά πάνω απο τον Μεσαναγρό είναι ένας Αη Δημήτρης -ένα εκκλησάκι τόσο δα χτισμένο απο κάποιους ευσεβείς χωρικούς.  Πρέπει να είναι ευχαριστημένος ο άγιος, παρά τους ανέμους που δέρνουν συνήθως το μέρος -η σοροκάδα τον χειμώνα κι ο μαϊστρος το καλοκαίρι.
Λέω πως θά’ναι ευχαριστημένος ο άγιος γιατι έχει την καλύτερη ίσως θέα απ’ όλους τους αγίους του νησιού.  Απο ‘κει πάνω  μπορεί κανείς να δεί και τις δυο μεριές του νησιού, ανατολική και δυτική και μέχρι κάτω την μύτη του Πραονησιού, εκεί που στέκει “ο Φάρος της άκρης του κόσμου”, όπως τον έλεγα στα νειάτα μου.  Ανατολικά είναι ο Μεσαναγρός, η Λαχανιά, η Σαλαμίνα, το Πλημμύρι.
Τις ξελαμπικαρισμένες χειμωνιάτικες μέρες μπορεί κανείς να δεί στα δυτικά τα νησιά τα σπαρμένα στην απέραντη λες θάλασσα -την Χάλκη και την Αλιμνιά, πιό μακρυά την Τήλο και την Νίσυρο κι ακόμα πιο μάκρια την Κάρπαθο.  Κι αν είσαι τυχερός κι η μέρα είναι κρύσταλλο θα δείς και μια σκιά που λένε πως είναι η Κρήτη.
Εκεί πηγαίνουμε ταχτικά με την Νόομι να μαζέψουμε φασκόμηλο στην εποχή του μα προπαντός για να απολαύσουμε την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, πριν κατηφορίσουμε στον Μεσαναγρό για σούμα και λουκάνικο χωριάτικο.
Εκεί είμαστε προχτές, μια μέρα παράξενη, μουντή, γεμάτη υδρατμούς.  Φαντασμαγορικό και περίεργο το ηλιοβασίλεμα, θύμιζε εκείνα τα φιλμ τα “doomsday”, της συντέλειας του κόσμου.  Κακές οι φωτό -iPhone γαρ- μα θα πάρετε μια ιδέα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...