Ηλίας Καματερός: Συμφέρον του τόπου η σωτηρία της ΕΑΣΔ

17/3/2017-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηλίας Καματερός: Συμφέρον του τόπου η σωτηρία της ΕΑΣΔ
Μιλώντας στην εκπομπή του Κλεάνθη Λοΐζου στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ TV ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός αποκάλυψε πως στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου και της ΚΑΪΡ προβάλλονται εμπόδια από τη διεύθυνση του ταμείου ΕΦΚΑ στη Ρόδο (πρώην ΙΚΑ).
Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος αρνείται την αναβολή για έξι μήνες της πλειστηρίασης ακινήτου της Ένωσης, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα ένταξης στον νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια και να καταστεί βιώσιμη.
Εντύπωση προκαλεί η άρνηση αυτή της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ, αφού η διάσωση της Ένωσης και η ένταξή της στον νέο νόμο εξασφαλίζει 100 % τις οφειλές προς το ΙΚΑ (πλην των προσαυξήσεων), άρα είναι υπέρ του Ταμείου και του δημόσιου συμφέροντος. Σε αντίθετη περίπτωση, με την εκποίηση το Ταμείο χάνει τις οφειλές προς αυτό στο μεγαλύτερό τους μέρος, αφού για την είσπραξη του πλειστηριάσματος προηγείται η Τράπεζα εισπράττοντας το 75 %.
Το όφελος του δημοσίου όμως δε θα είναι μόνο αυτό!!!
Διασώζεται η Ένωση και η ιστορική ΚΑΪΡ που μπορούν να διαδραματίσουν κύριο αναπτυξιακό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή και τη χώρα μας, αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα που τόση ανάγκη έχουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και που μπορεί σε σύνδεση με τον τουρισμό να δώσει θέσεις εργασίας και απασχόλησης στους νέους των νησιών μας.

Share