Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στο δήμο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY-Θέμα: Σύσκεψη για την κρουαζιέρα παρουσία όλων τωνεμπλεκόμενων φορέων.
Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος για το συντονισμό δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αρθούν οι όποιες δυσλειτουργίες και να υπάρξει ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί της Ρόδου.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή με ορίζοντα πενταετίας,  συζητήθηκαν οι στοχευμένες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, παρουσιάστηκε η μελέτη η εφαρμογή της οποίας θα διευκολύνει την κυκλοφορία στη λιμενική ζώνη και διατυπώθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων  για την αύξηση των προσεγγίσεων στο λιμάνι.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι προτάσεις να γίνουν πράξεις που θα φέρουν αποτελέσματα ώστε η Ρόδος να καταστεί πόλος έλξης των κρουαζιερόπλοιων στα οποία θα παρέχεται “ασφάλεια, διευκολύνσεις και κίνητρα για την προσέγγισή τους”.

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε “δουλειά, ομοψυχία και συνεργασία” προκειμένου η ανάκαμψη να ξεκινήσει παρά το δυσμενές περιβάλλον στη Μεσόγειο (Συρία Αίγυπτος) και το κόστος των καυσίμων λόγω της απόστασης. Στο ίδιο πλαίσιο υπήρξε συναίνεση ώστε να ενταθεί η διαφημιστική προβολή της Ρόδου ειδικά στους τουρίστες της κρουαζιέρας, αλλά και η επιδίωξη για σύσφιξη των σχέσεων με τις εταιρείες που πρακτορεύουν τα κρουαζιερόπλοια καθώς και τους κυβερνήτες τους τον καθένα χωριστά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΡ η οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν και μετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτης Κουνάκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου κ. Νίκος Αρμπουνιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης,  οι τουριστικοί και ναυτιλιακοί πράκτορες κ.κ Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Μιχαλάκης, Μιχάλης Χατζημιχάλης, Νίκος Ψυλλάκης, κ. Γιασιράνης ,ο  Σύμβουλος Ασφαλείας Τουριστικού Λιμένα Ρόδου κ. Παναγιώτης Ντόκος, ο Διευθυντής Ελέγχου Διαβατηρίων κ. Βασίλης Έξαρχος, ο διευθυντής του Τελωνείου κ. Βασίλης Κούρτης, η Διευθύντρια του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Μανόλης Διακομανώλης, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μιχάλης Μαστόρου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...