Ευαγγελία Παναή: Όταν τα ψεύδη λέγονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Όταν τα ψεύδη λέγονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο! -29-3-2018 τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες. Μόλις είχαν τοποθετηθεί αυτές οι βάσεις, για τις νέες στάσεις του ΡΟΔΑ. Το ίδιο βράδυ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να προφτάσω το κακό που έβλεπα να δημιουργείται, διότι πάντα είναι σωστό να προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε, ζήτησα τον λόγο και έθεσα υπ' όψιν του Σώματος, ότι δυστυχώς, παρ' όλες τις τοποθετήσεις μου στο παρελθόν, οι βάσεις των νέων στάσεων που είχαν ήδη τοποθετηθεί από τα Κρητικά έως και την Κρεμαστή,- και τις είχα ήδη φωτογραφήσει και είχα στην διάθεση όποιου θα ήθελε να τις δει για του λόγου το αληθές,- θα ήταν επικίνδυνες και ακατάλληλες, όπως και οι παλαιότερες. Στο παρελθόν, τόσο μέσα στο Δημ. Συμβ. όσον και μέσα στην Οικονομική Επιτροπή, όταν είχε έρθει προς ψήφιση το θέμα των στάσεων, είχα καταψηφίσει το συγκεκριμένο σχέδιο, με την κάθετη προς το οδόστρωμα φωτεινή διαφημιστική πινακίδα, όχι μόνον ως ακαλαίσθητο, ως μη πρακτικό, χρήσιμο μόνον για τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και ως επικίνδυνο και για τους οδηγούς των οποίων την προσοχή αποσπά και για τους πεζούς, στους οποίους κλείνει εντελώς το πεζοδρόμιο, τους εμποδίζει το πέρασμα και τους αναγκάζει να κατέβουν στο οδόστρωμα, εκθέτοντας τους σε πολλούς κινδύνους. Πολύ-πολύ δε περισσότερο, για τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι, με κινητικά προβλήματα και για τις μητέρες με τα καροτσάκια, που τους ταλαιπωρεί και καθιστά απολύτως αδύνατη τη διέλευση τους. Στην επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου λοιπόν, από την Δημοτική Αρχή και το μέλος της και πρόεδρο του ΡΟΔΑ κύριο Παρασκευά Δημήτρη, έλαβα την κατηγορηματική διαβεβαίωση, πως δεν πρέπει να ανησυχώ, διότι όπως μου ειπώθηκε, "έτσι είναι απλώς η βάση αυτών των στάσεων, και μετά, το μπροστινό μεταλλικό στήριγμα, θα κοπεί και δεν θα υπάρχει η κάθετη πινακίδα που θα κλείνει το πεζοδρόμιο"! Με λύπη και οργή σήμερα, είδα φωτογραφίες δημοσιογραφικές, που αποδεικνύουν ότι οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ήταν ψευδείς, εφόσον έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κάθετα προς το οδόστρωμα πλαίσια, τα οποία κλείνουν τα πεζοδρόμια και εμποδίζουν την διέλευση πεζών, καροτσιών κλπ.

Τα συμπεράσματα, ανήκουν στον κάθε Πολίτη, για το πώς πρέπει να χαρακτηρισθεί η χρήση ψευδών διαβεβαιώσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Εκείνο που επείγει έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, είναι να προφτάσουμε ατυχήματα και να μην δημιουργούμε προβλήματα στους Ανθρώπους με κινητικά προβλήμα. Επιβάλλεται, να καθαιρεθούν αμέσως αυτές οι απόλυτα ακατάλληλες στάσεις και να τοποθετηθούν σωστές, πρακτικές και χρήσιμες!

Ευαγγελία Παναή Φιλόλογος - Επιχειρηματίας Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...