Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τους κατοίκους της Κάσου που αποκλείστηκαν, λόγω λάθους, από το κοινωνικό μέρισμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-31 Ιανουαρίου 2018 -ΘΕΜΑ: «Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τους κατοίκους της Κάσου που αποκλείστηκαν, λόγω λάθους, από το κοινωνικό μέρισμα»

Την ανάγκη έκδοσης διορθωτικής αναδρομικής απόφασης για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος πολιτών της Κάσου, που αποκλείστηκαν από το κοινωνικό μέρισμα λόγω λανθασμένης καταγραφής του ταχυδρομικού κώδικα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, η χορήγηση κοινωνικού επιδόματος στους πολίτες στα νησιά της Δωδεκανήσου, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ήταν μια αποσπασματική κίνηση για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και απευθυνόταν σε ελάχιστους δικαιούχους. Ακόμα, όμως, και αυτό το «φιλοδώρημα» δεν μπορεί να εκταμιευθεί για τους δικαιούχους που κατοικούν στην Κάσο, λόγω της καταγραφής λανθασμένου ταχυδρομικού κώδικα. Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι, μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε αυτό το λάθος από τα συναρμόδια υπουργεία και την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) δεν έχει γίνει καμία κίνηση αποκατάστασης αυτής της άνισης αντιμετώπισης εις βάρος των πολιτών της Κάσου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018 Αρ.Πρ.: 3083 / 31.1.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς Κύριο Υπουργό Οικονομικών, Κυρία Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της άνισης αντιμετώπισης εις βάρος των κατοίκων της Κάσου, που αποκλείστηκαν λόγω λάθους, από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος»

Κύριε Υπουργέ, Κυρία Υπουργέ,

Η χορήγηση κοινωνικού επιδόματος στους πολίτες στα νησιά της Δωδεκανήσου, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ήταν μια αποσπασματική κίνηση για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ουσιαστικά, απευθυνόταν σε ελάχιστους δικαιούχους. Δυστυχώς, όμως, η έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης, οδήγησε στο να μην μπορούν να πάρουν αυτό το ελάχιστο βοήθημα κάποιοι δικαιούχοι. Συγκεκριμένα στην Κάσο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μόνιμοι κάτοικοι που δικαιούνται αυτό το βοήθημα με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, απορρίφθηκαν αφού στην καταγραφή υπήρξε λανθασμένος ταχυδρομικός κώδικας. Μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε αυτό το λάθος από τα συναρμόδια υπουργεία και την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) δεν έχει γίνει καμία κίνηση αποκατάστασης αυτής της άνισης αντιμετώπισης εις βάρος των πολιτών της Κάσου.

Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κάσο με την καταγραφή λανθασμένου ταχυδρομικού κώδικα για την καταβολή του μερίσματος. 2. Εάν προτίθενται να εκδώσουν διορθωτική απόφαση για να αποκατασταθεί η άνιση και άδικη αντιμετώπιση αυτών των πολιτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...