Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο Πηγαδίων και το ΕΠΑΛ στην Κάρπαθο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-30 Μαρτίου 2017 -ΘΕΜΑ: «Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση ανακατασκευή του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο Πηγαδίων και το ΕΠΑΛ στην Κάρπαθο»

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και ανακατασκευής του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο Πηγαδίων και το ΕΠΑΛ στην Κάρπαθο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο Πηγαδίων και το Επαγγελματικό Λύκειο στην Κάρπαθο, είναι ακατάλληλο και έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να εγείρονται ακόμα και ερωτήματα για τη στατική του επάρκεια. Ο κ. Κόνσολας ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα, προτείνοντας: α) Την ανάληψη του έργου από τον αρμόδιο φορέα του δημοσίου, την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, που αποτελεί τον κατασκευαστικό φορέα του Κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές. β) Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Καρπάθου για να αντιμετωπιστεί, άμεσα, το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει: «Οι 300 μαθητές και οι 35 καθηγητές δικαιούνται το αυτονόητο: ένα ασφαλές κτίριο για να κάνουν μάθημα. Ο κατασκευαστικός φορέας του δημοσίου, η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», οφείλει να βλέπει κατά προτεραιότητα τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών στις νησιωτικές περιοχές».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...