Ερώτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών η ανεμογεννητριών στη Ρόδο κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση

 

Δελτίο τύπου

Ερώτημα για τη δημιουργία υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας στη Ρόδο ισχύος έως και 40 MWκαι σε ποιες περιοχές πρόκειται να εγκαταστήσει ο επενδυτής τις ανεμογεννήτριες ή τα φωτοβολταϊκά, κατέθεσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να  συζητηθεί στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 25/4/2024.

Ωφείλει η περιφέρεια να ενημερώσει συγκεκριμένα τον Ροδιακό λαό για αυτήν τη σοβαρή παρέμβαση στο περιβάλλον του νησιού, η οποία γίνεται στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης , όπως δήλωσε  η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Σδούκου και προς επίτευξη των στόχων του προγράμματος «TheRhodesCo-Lab».

Το περιβάλλον της Ρόδου έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές εξ αιτίας της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις , αλλά η τοπική κοινωνία απέδειξε ότι θέλει να το προστατέψει και δεν πρόκειται  να μείνει παρατηρητής σε όποια επενδυτικά σχέδια με «πράσινο φερετζέ» προχωρούν πίσω από τις πλάτες της.

Ένα δεύτερο ερώτημα που κατέθεσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αφορά την αποκατάσταση της Αγιάς Κιουράς στη Λέρο, που αποτελεί στοιχείο της ιστορικής μνήμης της περιόδου 1967-74.

24/04/2024

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...