Επιστολή ΝΟΔΕ προς Μιχελάκη για το "χωροταξικό" της Ρόδου και την 14η Περιφέρεια Δωδεκανήσου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜ.ΤΟΠΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ    ΝΗΣΟΥ  ΡΟΔΟΥ

Προς  Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ.  Μιχελάκη                             Ρόδος  13 Σεπτεμβρίου 2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αναμφισβήτητα το περιεχόμενο και ο τρόπος υλοποίησης του Καλλικράτη από τον προκάτοχο σας κ. Ραγκούση, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στο σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών της χώρας. Ειδικότερα όμως στις νησιωτικές περιοχές, για τις οποίες έχετε και λόγω καταγωγής, ιδία άποψη, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολλαπλάσια σε αριθμό και εύρος.
Για τους ανωτέρω λόγους θεωρούμε ιδιαίτερα εποικοδομητική την πρωτοβουλία σας ,όπως προβλήθηκε  με δημοσιεύματα του τοπικού και εθνικού τύπου, να αφουγκρασθείτε τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να αξιολογήσετε εκ νέου με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια τις υφιστάμενες δομές αυτοδιοίκησης στα μεγάλα νησιά της χώρας.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της διαδικασίας θεωρούμε αυτονόητο όλες οι περιπτώσεις των υπό εξέταση νησιών να αντιμετωπισθούν με τα ίδια κριτήρια, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές εισηγήσεις τις οποίες δέχεστε.
Άλλωστε νησιά όπως η Κέρκυρα και η Λέσβος που επίσης έχουν αντιμετωπίσει τεράστιες δυσλειτουργίες λόγω του Καλλικράτη έχουν αναλογικά μικρότερης τάξης προβλήματα από τη Ρόδο, που έχει μεγαλύτερο αριθμό μόνιμων κατοίκων και  υποδέχεται πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.
Κατά συνέπεια δικαίως τόσο το σύνολο των  τοπικών οργανώσεων μας, όσο και της τοπικής κοινής γνώμης αναμένει τυχόν αλλαγές του θεσμικού πλαισίου ή των διοικητικών ορίων να είναι ανάλογες και στα τρία νησιά.
Σε αντίθετη περίπτωση η κομματική μας βάση αλλά και ο Ροδιακός λαός θα  αναζητήσει πειστικές εξηγήσεις τις οποίες δεν μπορούμε να παράσχουμε.
Επιπρόσθετα  θα δοθεί η δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης σε όσους θελήσουν να πλήξουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης  υποστηρίζοντας ότι  τηρήθηκαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για να εξυπηρετηθούν  προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες.
Σε ότι αφορά μας αφορά ως κομματικά στελέχη, θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο σας και να διαβεβαιώσουμε ότι κατανοούμε απόλυτα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και εσείς προσωπικά στο μεταρρυθμιστικό σας έργο.
Για το λόγο αυτό άλλωστε το σύνολο των στελεχών δεν επιμένει σε αυτή τη φάση στην δημιουργία της 14ης Περιφέρειας αλλά προσδοκά για αυτή την εξέλιξη σε βάθος τετραετίας .
Τέλος σε ότι αφορά την εκλογή δημοτικών συμβούλων από ενιαίο ψηφοδέλτιο και ανεξάρτητα των δημάρχων ,θεωρούμε ότι αποτελεί την απαραίτητη τομή για την εκλογή των αρίστων συμπολιτών μας, που θα απελευθερώσει τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις από την κηδεμονία οπισθοδρομικών παραγόντων και κομματαρχών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ειλικρινή σας συμπαράσταση και θεωρούμε ότι θα εξετάσετε εμπεριστατωμένα το δίκαιο αίτημα μας.

Με εκτίμηση
 ΝΟ.Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...