Επικίνδυνη η έλλειψη καρδιολόγου και χειρουργού στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου - Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου το οποίο λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο και χειρουργό με αποτέλεσμα την αδυναμία του να ανταπεξέλθει σε βασικά επείγοντα περιστατικά.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισήμανε στην Ερώτηση ότι μέχρι στιγμής η τύχη έχει βοηθήσει και δεν προέκυψε κάτι σοβαρό στις χιλιάδες τουριστών και κατοίκων που περνούν κάθε καλοκαίρι από την Κάρπαθο αλλά η διακινδύνευση είναι μεγάλη τόσο για τις ανθρώπινες ζωές όσο και για τη φήμη της Καρπάθου ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

05.09.2017

Αρ. Πρωτ.: 1446/05.09.2017

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Επικίνδυνη η έλλειψη καρδιολόγου και χειρουργού στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου»

Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο και χειρουργό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά στα περισσότερα επείγοντα περιστατικά. Κατ' ουσίαν, μόνο χάρη στην τύχη δεν έχουμε, στο κλείσιμο της τουριστική περιόδου, κρίσιμα περιστατικά που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε απώλεια ζωής κατοίκων ή τουριστών και σε απόλυτη δυσφήμιση και αμφισβήτηση του νησιού ως ασφαλούς προορισμού.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υγείας νομοθέτησε στην Κάρπαθο ένα νοσοκομείο υποδεέστερων προδιαγραφών από τα άλλα νοσοκομεία της χώρας, απλώς μεταφέροντας το δυναμικό του Κέντρου Υγείας υπό νέο όνομα. Στην πραγματικότητα, το Κέντρο Υγείας Καρπάθου δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο ούτε για την τακτική πλήρη λειτουργία του σε επίπεδο κέντρου υγείας. Αυτό που χρειάζεται άμεσα το Κέντρο Υγείας Καρπάθου είναι ειδικότητες γιατρών και περισσότερο προσωπικό, και λιγότερο (ή και καθόλου) μια αναβάθμιση κατ' όνομα, κενή περιεχομένου.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο Υπουργός:

Σκοπεύει να συμπληρώσει άμεσα τις θέσεις καρδιολόγου και χειρουργού ανεξάρτητα με την πιθανή πορεία προκηρύξεων και με ποιον τρόπο;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...