Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου: " Μια καλή εισπρακτικά χρονιά έχει λιγότερες καταγγελίες ", Της  Πίτσας Χατζή

Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου - " Μια καλή εισπρακτικά χρονιά εχει λιγότερες καταγγελίες "

-Της Πίτσας Χατζή

Αυτό ακριβώς επισήμανε ο Επιθεωρητής του γραφείου Εργασίας στην Ρόδο κος Γιώργος Στάθης ,οταν του ζητήσαμε να μας ενημερώσει για την πορεία της φετεινής χρονιάς σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών
.
Οπως μας ανέφερε λοιπόν και βάσει των στοιχείων που μας έδωσε μπορούμε να πούμε οτι το 2018 εξελίχθηκε σε μια ηπια σχετικά χρονιά σε σχέση με το 2017 οσον αφορά τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας .

Αναλυτικά σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Επιθεωρητής Εργασίας κ.Γιώργος Στάθης κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους ,πραγματοποιήθηκαν 553 έλεγχοι ( 400 το 2017) σε επιχειρήσεις του νησιού .

Διενεργήθηκαν 425 εργατικές διαφορές ,επιβλήθηκαν 57 μηνυτήριες αναφορές και μηνύσεις και κατεβλήθησαν στους εργαζόμενους περίπου 650.000€.

Πιστοποιήθηκαν 82 πρόστιμα ,συνολικού υψους 574.700 € για παραβάσεις του εργατικοΰ δικαίου και κατά την διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν 35 αδήλωτοι εργαζόμενοι κυρίως σε χώρους εστίασης.

Επίσης σημαντικός αριθμός ελέγχων πραγματοποιήθηκε απο τεχνικούς Επιθεωρητές και Ειδικούς Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ οι οποίοι έρχονται απο Αθήνα και Πειραιά για να πιστοποιήσουν θέματα υγιεινής αλλά και θέματα που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας .

Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχισθούν οι έλεγχοι τόσο στη Ρόδο ,οσο και στα υπόλοιπα νησιά ,οπως μας διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος του γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας της Ρόδου κ.Γ Στάθης ωστε να εφαρμόζονται στο ακέραιο ολες οι διατάξεις του νόμου του εργατικού δικαίου .

Στην φωτογραφία ο Επιθεωρητής Εργασίας του γραφείου της Ρόδου κ.Γεώργιος Στάθης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...