"Επιδότηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια- Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την απόκτηση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: "Επιδότηση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια- Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την απόκτηση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη"

Την Τρίτη 10 Ιουλίου ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο προβλέπει επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μόνιμους κατοίκους 49 νησιών, ενώ από το 2019 το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα νησιά πλην της Κρήτης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λαμβάνετε την εν λόγω επιδότηση είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο https://metaforikoisodynamo.gr/ και να εγγραφείτε αποκτώντας τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ). Τον αριθμό αυτό θα τον χρησιμοποιείτε στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων.

Για να αποκτήσετε τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Κάνετε εγγραφή με τους κωδικούς Taxis στον ιστότοπο https://metaforikoisodynamo.gr/

2. Συμπληρώνετε τα προσωπικά στοιχεία και δώστε έναν τραπεζικό λογαριασμό IBAN στον οποίο θα πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούστε. 3. Άμεσα εκδίδεται ο ΜΑΝ(Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη) ο οποίος είναι προσωπικός και έχει εφάπαξ ισχύ.

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τα ταξίδια που έχετε ήδη πραγματοποιήσει την περίοδο από 1η έως 10η Ιουλίου 2018 κατά την οποία δεν βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, θα μπορείτε να λαμβάνετε επιδότηση εφόσον:

1. Πιστοποιηθείτε ως δικαιούχοι και έχετε δηλώσει ως μόνιμη έδρα σας το νησί που συγκαταλέγεται στο πεδίο της πιλοτικής εφαρμογής και αυτό ελεγχθεί από το https://metaforikoisodynamo.gr/

2. Λάβετε Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) από το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 9 Ιουλίου 2018 και

3. Κρατήσετε ακέραια τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους για διαδρομές από ή προς τα νησιά της πιλοτικής εφαρμογής και τα αποστείλουν στη Διεύθυνση Νησιωτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) μέχρι 31-7-2018 Για οποιαδήποτε υποστήριξη στην ηλεκτρονικη υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δήμο Καρπάθου (Κατερίνα Νάζου και Φωτεινή Χαλκιά, 22453-60116 και 22453-60141).

Σημείωση: Η εν λόγω ενημέρωση- δελτίο τύπου γίνεται λόγω πολλών μηνυμάτων και ερωτημάτων που μας τέθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...