Επίσκεψη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στα Μούγλα Τουρκίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΓΛΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Μέλη του ΔΣ   του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου (ΟΣΔ) επισκέφθηκαν τα Μούγλα Τουρκίας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου   προσκεκλημένοι από τον πρόεδρο  του  Οδοντιατρικού Επιμελητηρίου των Μούγλων συνάδελφο κ. Alp Doruk, ανταποδίδοντας προηγούμενη επίσκεψη του στη Ρόδο. Στην   αντιπροσωπεία του ΟΣΔ  μετείχαν ο πρόεδρος   Νίκος Διακογεωργίου, η αντιπρόεδρος  Κάτια Ζαχαρίου, ο Γενικός Γραμματέας  Συμεών Δοντάς και ο Ειδικός Γραμματέας  Ιωάννης Μανίκαρος.

 

Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών  έγινε στην έδρα του Οδοντιατρικού Επιμελητηρίου όπου παρευρέθηκαν εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του κ. Doruk Alp, ο αντιπρόεδρος    Gülada Feyzullah και ο Γενικός Γραμματέας  Gireniz Baris.

 

Εις ανάμνηση της συνάντησης ο κ. Διακογεωργίου αφιέρωσε στον κ.   Doruk Alp ένα κεραμικό με τα σύμβολα των νησιών της Δωδεκανήσου και ανέφερε μεταξύ άλλων :  «…. στις περιοχές αυτές που ζούμε,  από τα πολύ παλιά χρόνια, ανθούσαν οι επιστήμες και ο πολιτισμός. Είναι χρέος μας να ανάψουμε μια σπίθα αγάπης και δημιουργίας για να  ενισχύσουμε την φιλία μας, την επιστήμη μας και την ιστορία μας.»

 

Αρχικά τα δύο  ΔΣ δήλωσαν  τη βούλησή τους και τη δέσμευσή τους να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την καθιέρωση και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των οδοντιάτρων  μελών τους καθώς και στον σεβασμό των δεοντολογικών κανόνων.

 

Επίσης συνομολόγησαν ότι, στηριζόμενοι στην αμοιβαία επιθυμία  να  διαφυλαχθεί το κύρος του οδοντιατρικού επαγγέλματος και  λαμβάνοντας  υπόψη την κοινή  υποχρέωση απέναντι στους πολίτες των περιοχών μας Χριστιανικής , διερεύνησαν την  πιθανότητα συνεργασίας και σύμπραξης στον τομέα της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης των Μελών τους, ώστε να οργανώνουν κοινά οδοντιατρικά  συνέδρια και στις δύο περιοχές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο   να συνυπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας που θα περιγράφει τους στόχους της συνεργασίας και τους τρόπους υλοποίησης τους.

 

Πέραν τούτων, ο Δήμαρχος Μούγλων υποδέχθηκε τα μέλη του Δ. Σ. στο Δημαρχείο της Πόλης και ακολούθησε φιλική συζήτηση γύρω από θέματα πολιτισμού και ιστορίας. Μάλιστα ενημέρωσε για ένα σημαντικό πρόζεκτ του Δήμου  σχετικά με την αναστήλωση  μιας Ορθόδοξης  Εκκλησίας  στην χριστιανική  συνοικία   των παλιών Μούγλων όπου και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Νίκος Κ Διακογεωργίου

Συμεών Μ. Δοντάς

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...