Επίσκεψη του Γιάννη Αγγέλου στην Υπηρεσία Ασύλου και στην Α Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου

Δελτίο τύπου

Την Υπηρεσία Ασύλου στη Ρόδο και την Α΄Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Αγγέλου με αφορμή τα νέα κύματα προσφύγων που φτάνουν στη Ρόδο, καθώς και για τις συνθήκες παραμονής τους.

Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στην πόλη της Ρόδου με κατατρεγμένους από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να περιπλανώνται στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα, χωρίς κρατική μέριμνα που να εξασφαλίζει στην προσωρινή διαμονή τους, τη σίτιση, την τήρηση κανόνων υγιεινής, ούτε βέβαια την αρωγή για να πάνε στον τόπο προορισμού τους, επιβεβαιώνουν τη χρεοκοπία της επαίσχυντης Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό.

Μια Συμφωνία που στηρίζουν τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και που πρακτικά μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών και τις θάλασσές μας σε υγρό νεκροταφείο για ξεριζωμένους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Περιφερειακής Αρχής που συνέβαλε στην εφαρμογή της με την δημιουργία υπερδομών-φυλακών σε Κω και Λέρο.

Οι υπηρεσίες στη Ρόδο χρειάζονται επιπλέον μόνιμο προσωπικό για ν’ ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας. Να γίνει άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου, αλλά και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Λύση σήμερα δίνουν οι προτάσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς η Λαϊκή Συσπείρωση:

ü Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

ü Να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου στην Τουρκία και στη συνέχεια οι πρόσφυγες να μεταφέρονται στη χώρα που επιθυμούν, να μη γίνονται θύματα των δουλεμπόρων και πιόνια σε ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και ανταγωνισμούς.

ü Να κλείσουν τα hotspots στα νησιά μας.

ü Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

26/9/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...