Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ινδονησίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ -ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ -ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, με επικεφαλής τον κ. Yohpy Ichsan Wardana, Πληρεξούσιο Υπουργό – Σύμβουλο για Πολιτικές Υποθέσεις και Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Καθηγητή κ. Ιωάννη Σεϊμένη. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ινδονησιακής πλευράς, η Αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε στη Ρόδο προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 2ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα.

O Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών ενημέρωσε την Ινδονησιακή Αντιπροσωπεία για την οργάνωση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Τμημάτων του και ειδικότερα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Η Αντιπροσωπεία της Ινδονησίας συζήτησε με τον Καθηγητή Ι. Σεϊμένη θέματα που αφορούν τις Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις και την επίδρασή τους στις Μεταναστευτικές Ροές καθώς και θέματα του Δικαίου της Θάλασσας, με ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την κυριότητα των Μικρών Νήσων Ligitan & Sipadan, τα οποία διεκδικούσαν Ινδονησία και Μαλαισία. Η Ινδονησιακή πλευρά σημείωσε την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδονησίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επανέλθουν στο μέλλον με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ρόδος, 24.5.2017

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...