Εντοπισμός πέντε ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο στη συνέχεια αποβίβασε πέντε αλλοδαπούς σε παρακείμενη ακτή.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής ανέστρεψε την πορεία του και αποβιβάστηκε στην παραλία “ΛΑΜΠΗ” και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της δύναμης Frontex, οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, ενώ στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή του ταχύπλοου.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 36χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική Οργάνωση”, καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα” όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...