Ενα όνομα μια ιστορία ... Γιάννης Σαρικάς πρώην πρόεδρος Ε.Κ.Ρ "Είναι πολλές οι ευθύνες .." - Της Πίτσας Χατζή

Τον συναντήσαμε στα Μάσαρη στη γιορτή πορτοκαλιού ! -Τα τελευταία 7 χρόνια απο τότε που συνταξιοδοτήθηκε και αποσύρθηκε απο την πρώτη γραμμή μετά απο 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στον συνδικαλιστικό εργατικό χώρο ,έγραψε περισσότερες απο 10 χιλ.σελίδες που αφορούσαν εργατικά θέματα και διάβασε πάνω απο 100 χιλ. σελίδες , ο Γιάννης Σαρικάς ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ζεί μόνιμα στο χωριό του την Αρχάγγελο και απολαμβάνει ήρεμες οικογενειακές στιγμές .

Μια ζωντανή ιστορία ,ανατρεπτικός με πολλές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ,ενας αγωνιστής αλλά συνάμα και δυναμικός μαχητής των αγώνων των εργαζομένων που άφησε το στίγμα του σε δυναμικές πορείες και κινητοποιήσεις στη Ρόδο .

Ποιός δεν θυμάται άραγε το συμβολικό ..χτίσιμο των εισόδων του ΙΚΑ το 2007 , μια κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα και δικαστική παρέμβαση εναντίον του ,αλλά και εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις δυναμικής παρουσίας του τόσο για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων οσο και των συνολικών συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας!

Αυτός ηταν και συνεχίζει να είναι μέχρι και σήμερα ο Γ.Σαρικάς σαν προσωπικότητα . Ακούραστος αγωνιστής και μαχητής των εργατικών δικαιωμάτων .

Σήμερα με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα ,με μια κοινωνία στα κάγκελα και με τα εργατικά ζητήματα ανοιχτά ,σε σχετική ερώτηση ,ο Γιάννης Σαρικάς έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος και απογοητευμένος απο την απραξία που επικρατεί στον εργατικό συνδικαλιστικό χώρο την πορεία του οποίου χαρακτήρισε ως :

"Ανύπαρκτη ! Είναι πολλές οι ευθύνες γι αυτή την κατάσταση ..πολλές και συγκεκριμένες . Ευθύνες που φέρουν αποκλειστικά οι κυβερνητικές και εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που ουσιαστικά στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα "

δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και στο πρόσωπο του φάνηκε ο προβληματισμός και η απογοήτευση !

Στις φωτό ο Γιάννης Σαρικάς με τη σύζυγο του!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...