Εναρκτήρια προβολή ταινιών με την ευγενική παραχώρηση του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Εναρκτήρια προβολή ταινιών με την ευγενική παραχώρηση του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. -Πέμπτη 29/3/2018 στις 20:00 -Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) ξεκινά τις προβολές ταινιών με την ευγενική παραχώρηση του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών, την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 στις 20:00.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

20:00-20:10: Πρόλογος για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΕΛΛΕΤ και για το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών από την δρ. Κατερίνα Μανούσου – Ντέλλα, αρχιτέκτονα, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου.

20:10- 21:00: Προβολή της ταινίας «Μέρες της λίμνης» της Πανδώρας Μουρίκη, του 2017. Παρουσιάζεται η κοινή πορεία του πανέμορφου, πλούσιου και ευαίσθητου οικοσυστήματος και των κατοίκων των παραλίμνιων χωριών στη λίμνη Κερκίνη. Οι κάτοικοι και η φύση ταυτίζονται απόλυτα.

21:00 -21:30: Προβολή της ταινίας «Οι επτά πληγές του Παραδείσου» της Λυδίας Καρρά, του 2000, με θέμα τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού.

«Στον μικρόκοσμο του Αμβρακικού, γη και νερό δημιουργούν συνεχώς εναλλασσόμενα υδάτινα τοπία. Σπάνια πουλιά φτερουγίζουν... Σήμερα ο Αμβρακικός κινδυνεύει! Οι ψαράδες κάνουν τα πρώτα βήματα για τη διάσωσή του. Ίσως η πιο εκφραστική φωνή είναι του Λάκη, του πολύτεκνου, κωφάλαλου ψαρά. Η αγωνία του πλανιέται στον Αμβρακικό».

21:30- 21:45:Σχολιασμός των ταινιών από τον δρ. Χρήστο Γαμβρούδη, διδάκτορα Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης).

21:45: Συζήτηση

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...