Ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρόδου για την κάλυψη των εφημεριών στα Επείγοντα Περιστατικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: ΚΑΛΥΨΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Σε συνέχεια δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας στις 25/08/2014 σχετικά με την αδυναμία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο Γ.Ν. Ρόδου, το Νοσοκομείο οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει συσταθεί ως αυτόνομο τμήμα από το Μάιο του 2014 και έχει στελεχωθεί με υψηλού επιπέδου ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό: Δυο γιατρούς Γενικής Χειρουργικής, δυο Παθολόγους, δυο Ορθοπεδικούς, και έναν Καρδιολόγο.
Το υπάρχον επιστημονικό προσωπικό μπορεί να παρέχει και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Ωστόσο λόγω κυρίως της δραματικής μείωσης ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας υπάρχει δυσκολία στην πλήρη κάλυψη του προγράμματος εφημεριών του Τμήματος με δυο γιατρούς καθημερινά ανά τομέα, τονίζοντας ωστόσο ότι μέρα χωρίς γιατρό δεν υπάρχει.
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προβεί σε προκηρύξεις δυο θέσεων επικουρικού ιατρικού προσωπικού για το ΤΕΠ με τους διαγωνισμούς να αποβαίνουν άγονοι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους ιατρούς να υπηρετήσουν θητεία στη Ρόδο. Επιπλέον το Νοσοκομείο έχει εγγράφως αιτηθεί στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ τη μετακίνηση (μόνο για τις εφημερίες) δυο ιατρών Γενικής Ιατρικής από τις υπάρχουσες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ρόδου.
Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι μέχρι να δοθεί κεντρική λύση στο πρόβλημα της γενικότερης έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη χώρα, το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρέχει ένα σταθερά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας βασιζόμενο στο υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο καταβάλει γενναίες προσπάθειες και σε διοικητικές παρεμβάσεις με μετακινήσεις και κάλυψη των κενών εκ των ενόντων.

                                                                                  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...