Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος και βύθισή του στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου ''ΡΙΝΑΣ'' Βαθέως ν. Καλύμνου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, σε ένα εκ των οποίων επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα Ρ/Κ σκάφος.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του Θ/Γ σκάφους περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Βαθέως ν. Καλύμνου, ενώ το εν λόγω σκάφος βυθίστηκε, σε βάθος περίπου δεκαπέντε μέτρων (15μ.).

Από το εν λόγω περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχετικό τοπικό σχέδιο, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ανωτέρω Θ/Γ σκάφους, κατά παράβαση του άρθρου 264 Π.Κ. (εμπρησμός), της παρ. 02 του άρθρου 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 291 Π.Κ. (επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών) σε συνδυασμό με το άρθρο 28 Π.Κ. (αμέλεια) και του Π.Δ. 55/1998 (προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος).

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...