Εγκρίθηκε η μεταστέγαση του EΠΑΛ και Γυμνασίου Πηγαδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Θέμα: «Εγκρίθηκε η μεταστέγαση του EΠΑΛ και Γυμνασίου Πηγαδίων» Την διαβεβαίωση ότι την Μ. Δευτέρα 10/04 θα επισκεφθεί τελικά την Κάρπαθο ειδικό συνεργείο από τις Κτιριακές Υποδομές, που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα του σχολικού κτιρίου (Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ), ανακοινώθηκε στη σημερινή έκτακτη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως και κατεπειγόντως σήμερα στις 12:00 λόγω εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/ θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, στο οποίο επισημάνθηκε το κατεπείγον της περίπτωσης σχετικά με το γνωστό και οξύτατο πρόβλημα. που προέκυψε για τους 250 μαθητές Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Πηγαδίων Καρπάθου. Σε περίπτωση που το αναμενόμενο Κλιμάκιο επιβεβαιώσει εν τέλει την «ακαταλληλότητα» του σχολικού κτιρίου, σύμφωνα με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση του Γυμνασίου στο 1ο Δημοτικό και του ΕΠΑΛ στο όμορο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την «καταλληλότητα» του σχολικού κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται δύο σχολικές μονάδες (που αριθμούν τους 250 μαθητές) Οφείλω να σας ενημερώσω ξανά για το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κάρπαθο, σχετικά με την «καταλληλότητα» του σχολικού κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται δύο σχολικές μονάδες (που αριθμούν 250 μαθητές και εκπαιδευτικούς). Ολόκληρη η κοινωνία έχει «ξεσηκωθεί», το σχολείο αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων (σχετ. ψήφισμα συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) με άμεσες επιπτώσεις πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους μαθητές. Ο Δήμος αφού απευθύνθηκε επανειλημμένα προς τις Κτηριακές Υποδομές έχει πάρει την διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλεί στην Κάρπαθο ειδικό συνεργείο, που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την καταλληλότητα του κτιρίου. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τους Διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους και εκπροσώπους των γονέων, όπου απ’ όλες τις πλευρές τονίστηκε η άμεση ανάγκη για παραχώρηση μέχρι είκοσι (20) αιθουσών έως και την αποκατάσταση του κτιρίου. Παρακαλώ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες. Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Την μεταστέγαση του Γυμνασίου και Πηγαδίων Καρπάθου σε ενδεχόμενο που κριθεί ακατάλληλο το κτ Την μεταΕκτάκτως συνεδριάζει σήμερα 05/04/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου , για να αποφασίσει για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1. Μεταστέγαση Σχολικών μονάδων: ΕΠΑΛ και Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου.σε ομόφωνα

Η Συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη και κατεπείγουσα λόγο του υπ' αρίθμ. 2098/3-4-2017 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/ Βάθμιας και Β/ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, στο οποίο αναγράφεται “Επισημαίνεται το κατεπείγον της περίπτωσης και καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να επιληφθούν άμεσα. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Θεμ. Νισύριος

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...